Romania

Georgiana Hosu a demisionat de la sefia DIICOT. Cine o va inlocui

Giorgiana Hosu a demisionat din functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, anunta Ministerul Justitiei. Aceasta si-a justificat decizia sustinand ca a dorit sa protejeze credibilitatea institutiei pe care a condus-o, potrivit unui comunicat de presa al MJ.

"Demisia procurorului sef DIICOT a fost motivata de preocuparea de a proteja credibilitatea institutiei si a avut la baza un context cu care nu a avut vreo legatura si din cauze care nu ii sunt imputabile.

Conducerea DIICOT va fi asigurata in continuare de catre Procurorul Sef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Patu, in conformitate cu prevederile legale.", se mai arata in comunicat.

Georgiana Hosu era in functie de la inceputul acestui an. Este al treilea procuror DIICOT care pleaca din functie prin demisie in ultimii cinci ani.

Tribunalul Bucuresti a pronuntat joi, 24 septembrie, in prima instanta, decizia de a-l condamna pe fostul ofiter de politie Dan Hosu, sotul Georgianei Hosu, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru o serie de acuzatii formulate pe numele sau in urma cu trei ani de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie.

Citeste si:


Sotul sefei DIICOT a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare. Iohannis a avertizat ca in cazul unei condamnari vor exista "urmari" Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

Barcelona are concerned about the shape of the Target. The club believes that he did not work enough on vacation
Laporte was supported by van Dyck: Sorry, bro. No joy, even though we are rivals
Lautaro Martinez: Messi is the best in the world. He is always one step ahead of the rest
The Atletico stadium was painted pink as part of the campaign to fight breast cancer
Frank Lampard: nothing comes easy in the Champions League. This is a great platform to learn new things
Ronaldo was not included in the Juve bid for the match against Dynamo Kyiv
Bruno on the role of captain: I didn't expect it. Tomorrow it's not about me, it's about the team. Everyone should be a leader