Romania

În Arabia Saudită nici prinții nu mai sunt ce au fost: Unul dintre ei este ținut în arest, de peste 3 ani, iar acum nu se mai știe unde este ascuns

Un prinţ saudit deţinut într-o vilă sub pază din Riad fără a fi pus oficial sub acuzare a fost transferat într-un "loc secret", a precizat un deputat european într-o scrisoare consultată miercuri de AFP.

Această decizie constituie o escaladare în detenţia de aproape trei ani a prinţului Salman bin Abdulaziz, subliniind provocarea cu care se confruntă regatul în contextul presiunii internaţionale pentru eliberarea sa şi în perspectiva unei examinări a încălcărilor drepturilor omului de către noua administraţie a preşedintelui american Joe Biden, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie

În ianuarie 2018, prinţul Salman a fost arestat împreună cu tatăl său în cadrul unei vaste campanii de reprimare, deşi el nu părea să reprezinte o ameninţare pentru puternicul prinţ moştenitor Mohammed bin Salman.

Prinţul Salman, format la Universitatea Sorbona din Paris, şi tatăl său au fost menţinuţi la izolare timp de circa un an în închisoarea de înaltă securitate Al-Hair, din apropiere de Riad, apoi într-o vilă sub pază din capitală, susţin două surse care îi sunt apropiate.

Citește și: Marcel Ciolacu face acuzații la adresa Guvernului: Se încearcă o coafare.Să apărem la Cotroceni cu nişte grafice, cum sunt plafoanele, cum nu evoluează pandemia

Prinţul a fost transferat într-un loc secret în martie, dar a fost readus în mod misterios două luni mai târziu în vilă, care se află sub înaltă supraveghere de securitate, potrivit acestor surse.

Sâmbătă, prinţul şi tatăl său au fost ridicaţi din vilă şi "duşi într-un loc secret", a scris eurodeputatul Marc Tarabella într-o scrisoare adresată ambasadorului saudit pe lângă Uniunea Europeană.

Citește și: Florin Cîțu, nou atac la adresa PSD: Trebuie să dispară! PSD înseamnă dobânzi mari. Taxe mari și multe

"Este clar că privarea lor actuală de libertate este arbitrară şi reprezintă o încălcare a obligaţiilor interne şi internaţionale saudite", se menţionează în această scrisoare trimisă marţi.

"Vă îndemn să-i cereţi guvernului saudit să dezvăluie imediat unde se află" prinţul Salman şi tatăl său Abdelaziz bin Salman, a adăugat el.

Citește și: Eugen Tomac: Campania de manipulare continuă!

Autorităţile saudite nu au oferit nicio reacţie publică în acest dosar şi nu au răspuns nici solicitărilor AFP de a comenta informaţiile referitoare la cei doi.

Football news:

Andrea Pirlo: Criticism is inevitable when you are suddenly appointed Juve coach, but the results will say everything for me
Zidane on relegation from the 3rd League club: It's not a shame, let's not go crazy. Real Madrid wants to win, sometimes it doesn't come out
Real Madrid were eliminated from the Spanish Cup for the fifth time by a team from the 3rd league
Solskjaer on 2-1 with Fulham: Having conceded, Manchester United woke up and played a good match. Pogba played well
Manchester United won a Premier League match for the 94th time, conceding first. This is a record of the tournament
Pirlo took the first trophy as a coach-snatched the Super Cup from Gattuso. And once they won together
Cristiano Ronaldo: Milan and Inter are very strong, but Juventus can win Serie A