Romania

Israel începe testarea pe oameni a unui vaccin, în octombrie

Institutul, care lucrează de șase luni la vaccin, va desfăşura testele în colaborare cu Ministerul Sănătăţii. Din martie, vaccinul a fost testat pe animale.

”Este un vaccin excelent (...) Avem produsul la îndemână'”, a declarat directorul IIBR, Shmuel Shapira, citat de Agerpres.

Anunțul vine în contextul în care epidemia din Israel este departe de a se fi încheiat, deși primul val a părut că a fost ținut sub control de autorități. În prezent, cazurile confirmate zilnic ajung la 1.700-1.800, bilanțul total depășind 79.600 de persoane infectate și 576 de decese. Autoritățile au anunțat că, dacă în două săptămâni situația nu se va stabiliza, iau în calcul reintroducerea măsurilor de izolare. Astfel de restricții sunt contestate însă de cetățeni, care reclamă impactul asupra economiei, inclusiv rata ridicată a șomajului.

Football news:

Valery Karpin: Rostov, having scored a goal, got hooked psychologically, stopped pressing. In the End, there were no forces
Glebov received a red card for a foul on a Maccabi player in midfield. Var on match no
Aaron Ramsay: Under Pirlo, Juve players have more fun
Aubameyang on the decision to stay at Arsenal: Arteta is a key factor. He said: You can create a legacy here
You will get high from Rostov's goal as from your favorite song. Shomurodov from the fly in touch closed a crazy pass Normann 40 meters
Valery Karpin: Maccabi is a playing, pressing team. It is very dangerous to let her do everything
Barcelona will make one last attempt to sign Lautaro