„Camera de Comerţ şi Industrie  a României (CCIR) a luat act asupra organizării de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a evenimentului sub titulatura frauduloasă de Topul Naţional al Firmelor din România”, a informat CCIR.

CCIR realizează, începând din 1994, Topul Naţional al Firmelor (TNF), fiind singura organizaţie din România abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii ţări. În plus, titulatura Topul Naţional este marcă înregistrată a CCIR.

„Din nefericire, mascarada organizată de către CNIPMMR a expus mediatic înalţi demnitari ai Statului Român, fără ca aceştia să fie informaţi că asistă la un eveniment care contravine normelor în vigoare.

Constatând această situaţie, CCIR îşi rezervă dreptul de a acţiona pe cale legală CNIPMMR, pentru ca astfel de evenimente care eludează normele legale din România să nu mai poată fi organizate în viitor şi să aducă prejudicii de imagine persoanelor implicate”, se arată în documentul CCIR.

În comunicatul remis presei CCIR nu precizează că între denumirile celor două evenimente există o diferenţă de un cuvânt, cel organizat anual de Camera de Comerţ numindu-se „Topul Naţional al Firmelor din România” în timp ce evenimentul lansat vineri de CNIPMMR se numeşte „Topul Naţional al Firmeolor Private din România”.

La eveniment urmează să fie premiate companiile româneşti care au înregistrat performanţe economice notabile şi au sprijinit dezvoltarea economiei româneşti.

Pe baza informaţiilor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în funcţie de profitul brut, cifra de afaceri, productivitate şi performanţă globală în afaceri, CNIPMMR urmează să acorde companiilor premii pe mai multe categorii.

La eveniment participă preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu, şeful Guvernului, Ludovic Orban, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.