Romania

„Legile puterii”. Cătălin Predoiu, răspuns pentru Gabriela Firea, care a acuzat Guvernul că este „avocatul pedofililor”

Cătălin Predoiu spune că „nu este primul derapaj al primarului Capitalei, care, probabil, și-a rezolvat problemele de primărie și cu trafic și cu altele în București. (...) Într-adevăr, este nedemn ceea ce face și primarul Capitalei, și alți politicieni din PSD care au speculat o pozitie principial corecta, si anume aceea de a avea pe termen lung o lege solida”.

Răspunsul ministrului Justiției vine după ce Gabriela Firea, primar general și președinte PSD București, a numit Guvernul liberal condus de Ludovic Orban „guvernul pedofililor” pentru că a atacat la CCR legea care prevede pedepse mai mari pentru pedofili. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat acuzații dure pe Facebook împotriva Guvernului Orban, pe care îl numește „avocatul pedofililor” după ce Executivul a atacat la Curtea Constituțională legea care prevede pedepse mai mari pentru pedofili. „Revoltătoare, șocantă și irațională decizia Guvernului de a ataca la Curtea Constituțională legea ce prevede pedepse mai mari pentru pedofili”, a scris Firea pe pagina de socializare.

Cătălin Predoiu acuză decăderea discuruslui politic al PSD, care minte și instigă la ură.

„Modul in care este speculată politic de PSD această problemă, jucându-se cu sentimentele oamenilor, instigând la ură, mințind (...), mi se pare un semn de decădere a nivelului de discurs politic. Este inadmisibil. Daca nu se gândesc la altceva, să se gândească totuși la emoțiile pe care le creează acestor victime, când discuția ar trebui să rămână strict în spațiul tehnic. Atât”, a declarat Cătălin Predoiu, joi seară, la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS.

Cu o zi în urmă, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul și pe președintele Klaus Iohannis că nu au scenarii sigure pentru începerea școlii, dar „când vine vorba de pedofili, scenariile dispar și rămân doar certitudinile: pedepsele legiferate de Parlament sunt prea mari și imprescriptibilitatea, susține Ludovic Orban, nu ar trebui să opereze în cazul violatorilor și pedofililor”, într-o postare pe Facebook.

Football news:

PSG boss faces jail: Swiss Prosecutor asks for 28 months for bribing FIFA Secretary General
Milan defender Duarte contracted coronavirus
Real Madrid may pay around 100 million euros for Mbappe if he does not extend his contract with PSG
Flick about the UEFA super Cup: We have to play our best if we want to win the trophy. We are waiting for a difficult match
The Macedonian journalist was upset that he did not have time to talk to Mourinho. Jose returned and promised a photo for the sake of his late father
Fati's compensation increased to 400 million euros. He will play for Barca under number 22
Flick about Goetz: I have been in contact with him a lot since my time with the national team, but Bayern are not thinking about a contract with him