Romania

MAE, despre declarațiile oficialului german care îi indica pe muncitorii români drept sursă a COVID: A transmis ambasadei că românii nu sunt considerați în vreun fel responsabili pentru izbucnirea focarului

Ministerul român de Externe spune că a cerut clarificări legate de declarațiile premierului landului federal german Renania de Nord-Vestfalia, care i-a indicat pe muncitorii români drept sursă a răspândirii COVID-19. MAE afirmă că oficialul german a contactat Ambasada României la Berlin pentru a transmite că muncitorii români nu sunt considerați în vreun fel responsabili pentru izbucnirea focarului de coronavirus.


Cu privire la declarațiile de miercuri ale premierului landului federal german Renania de Nord-Vestfalia referitoare la noul focar de coronavirus identificat la abatorul din Rheda-Wiedenbrück al procesatorului de carne Tönnies și la referirile făcute în acest context, care "ar putea aduce un prejudiciu de imagine lucrătorilor români din Germania", MAE a transmis că s-a autosesizat și a făcut următoarele demersuri:

Potrivit MAE, pe fondul acestor evoluții, Ralph Brinkhaus, deputat din landul Renania de Nord-Vestfalia și președinte al grupului parlamentar CDU/CSU din Parlamentul federal german, a contactat Ambasada României la Berlin pentru a transmite că muncitorii români nu sunt considerați în vreun fel responsabili pentru izbucnirea focarului de coronavirus.


Românii și bulgarii sunt la originea unor focare de COVID-19 din Germania, nu măsurile de relaxare, a susținut premierul landului Renania de Nord-Westfalia.

"Ce spune acest focar despre măsurile de relaxare de până acum?”, a fost întrebat de jurnaliști Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord Westfalia, citat de Digi 24. "Asta nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri (n.r. - de relaxare) similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a răspuns oficialul german.


Football news:

Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play
Atalanta extended their unbeaten streak to 14 games and is ranked 3rd in Serie A
Ronaldo scored his 27th goal in Serie A, converting a penalty in the game against Atalanta. Immobile has 29 balls
Sterling scored 27 goals for the season and broke his record. He scored a hat-trick against Brighton
Three Atalanta players have scored 15+ goals in the Serie A season. This is the best result since 1952