Romania

Mangerul Spitalului din Mioveni: Colegii îmi spun: "Nu mai putem! Suntem rupţi!" / Trebuie să te refaci cu o perfuzie

Managerul şi medicul Horia Trăilă de la Spitalul din Mioveni povestește situaţia din spital cu ochii închişi. De oboseală, de epuizare. Din aprilie nu a avut nici măcar o zi de concediu. Ziua lui de muncă are 12 ore şi vine şi în week-end la spital, relatează Mediafax.


Cea mai mare problemă, care îi extenuează pur şi simplu pe medicii care încă lucrează aici, este faptul că sunt extrem de puţini. Şi asta într-un judeţ aflat în topul cazurilor de COVID-19.


„Obosiţi e puţin spus, suntem extenuaţi. Ne-am făcut deja datoria, nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii. Aceşti oameni sunt eroi şi sunt nişte eroi care au parte de multe înjurături”, a declarat medicul Horia Trăilă.

În spitalul vechi destinat pacienţilor cu COVID, aflat imediat lângă clădirea nouă, lucrează numai trei medici infecţionişti, la 67 de paturi. Mai sunt șapte paturi de ATI, pentru pacienţii aflaţi în stare critică, numai că nu există ATI-şti.


Nici aici, şi nici în spitalul nou. Ar fi nevoie de cel puţin nouă astfel de specialişti. Din păcate, pe perioada stării de alertă, posturile nu pot fi scoase la concurs, iar de detaşare de personal din alte părţi nu se aude nimic.


Problemele nu se opresc aici, potrivit managerului. Medicul spune că mulţi pacienţi nu înţeleg că situaţia actuală impune condiţii speciale de muncă. De multe ori după câteva ore în combinezon ţi se face rău, spune Dr. Trăilă, şi trebuie să te refaci cu o perfuzie.


”Nu poţi să vii la ei cum vii într-un spital normal, la salon, cum sună soneria, nu poţi, pentru că de fiecare dată trebuie să te echipezi. Unii dintre ei spun, vai, dar nu ne-a prins vena din prima, este foarte greu în momentul în care ai combinezon, ai două perechi de mănuşi, ai ochelari, dacă porţi şi ochelarii tăi, după aceea ai şi ochelari de protecţie, şi vizieră, se aburesc imediat din cauza măştii, foarte greu vezi. Nu mai ştim de unde să luăm oameni, dacă se contaminează un procent mic, efectiv nu mai avem de unde să luăm oameni să-i înlocuim!”, a declarat medicul Horia Trăilă.

Football news:

Suarez - Messi: I will Always be grateful for what kind of person you are, because everyone knows what kind of player you are
Son of Rory Delap (Yes, the one who threw outs) already scores for Manchester City
Gian Piero Gasperini: Iličić asked about the Beginning of: What does he have that I don't?. I replied:
Alvaro Morata: a lot of forwards score 30-40 goals, but they don't win anything. I'm used to taking trophies
AC Milan are in talks with Tottenham to transfer Aurier
PSG are in talks with Chelsea about Ruediger's transfer
Gasperini on Serie A: Atalanta can't start the season with the goal of winning the scudetto, otherwise we will be lost