Romania

Marea Britanie se apropie de 43.000 de morti din cauza coronavirusului

Aproape 43.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 in Regatul Unit, potrivit unor date publicate marti de Oficiul National britanic de Statistica (ONS) - unul dintre cele mai mari bilanturi in Europa, care ridica intrebari despre gestionarea pandemiei de catre premierul Boris Johnson.

Aceste noi date inregistrate in Anglia si Tara Galilor cresc la 42.990 numarul total al deceselor inregistrate de la inceputul epidemiei, potrivit unui bilant intocmit de Reuters si care include atat bilanturile inregistrate in Scotia si Irlanda de Nord, cat si ultimele morti inregistrate in spitale in Anglia.

Cu peste 10.000 de morti inregistrati la 8 mai, azilurile de batrani din Regatul Unit nu sunt crutate deloc de pandemie, care s-a soldat cu peste 317.700 de morti in lume.

Acest nou bilant - unul dintre cele mai mari din Europa, in pofida faptului ca o comparatie este complicata intre tari din cauza metodelor de inregistrare folosite de fiecare - creste si mai mult presiunile asupra lui Boris Johnson.

Intors la sefia Guvernului dupa ce a fost grav bolnav de COVID-19, liderul conservator este criticat dur mai ales de Opozitie, care-l acuza de faptul ca a impus izolarea tarziu, a introdus campanii de testare tarziu si a furnizat initial, tarziu, echipament de protectie spitalelor, aflate in prima linie a epidemiei.

Vezi si Marea Britanie are cu 52% mai multi morti de coronavirus decat a raportat Guvernul Johnson

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Football news:

Director of Tambov that Melkadze will not play with Spartak: we do not have a free 3-5 million rubles
Juventus wanted to swap Ramsey for Ntombela. Tottenham refused
Klopp on players who have played less than 5 matches: They will receive a gold medal. If you are not from the Premier League, something from me
Messi may move to Manchester City (Fox Sports)
Salihamidžić on the transfer San to Bavaria: It can make the difference in the game. Now we have top-level variability on our flanks
Cavani is close to a contract with Roma
Balotelli can move to Boca juniors