Romania

Medinfo - Aplicația care ajută pacienții să știe cum se pot combina medicamentele

medicamente

O aplicație web care analizează posibilele reacții dintre medicamente și alimente sau între diverse combinații de medicamente, utilă atât pacienților, cât și medicilor și farmaciștilor, a fost dezvoltată de o absolventă a UBB Cluj-Napoca, scrie Mediafax.

Edith Karda a declarat că a lucrat la aplicația web câteva luni, din toamna anului trecut, aceasta constituind și tema lucrării sale de licență la absolvirea facultății.

„Am dezvoltat o aplicație web, , care analizează posibilele reacții dintre medicamente și alimente sau între diverse combinații de medicamente, care a constituit și lucrarea mea de licență. Aplicația se adresează atât medicilor și farmaciștilor, cât și pacienților care folosesc mai multe combinații de medicamente și oferă accesul la o bază de date internațională de peste 13.000 de medicamente și suplimente alimentare. Proiectul este util pacienților care pot verifica, astfel, dacă pot lua două sau mai multe medicamente în același timp, ca nu cumva să aibă efecte adverse, dar îi ajută și pe medici în prescrierea unor rețete. M-am inspirat de la bunica mea, care are multe medicamente de luat și m-am gândit că în situația ei sunt multe persoane în vârstă, care evită, astfel, o posibilă intoxicație cu medicamente. Aplicația îi ajută și pe farmaciști, care, la fel, pot elibera medicamente fără riscuri asupra unor pacienți. Am început să lucrez la aplicație din toamna anului trecut timp de câteva luni”, a spus Edith Karda.

Citește și: METEO: ANM anunță cum va fi vremea în weekend

Potrivit acesteia, „Medinfo” oferă utilizatorului și informații privind interacțiunea medicamentelor cu anumite alimente și efectele care pot apărea.

„De exemplu, sunt medicamente care nu se pot administra dacă un pacient consumă citrice”, a explicat absolventa universității clujene.

Edith Karda și-a propus ca, în perioada următoare, aplicația sa inovativă să fie disponibilă pe web, sub forma unui site, dar și să ajungă pe dispozitive mobile – telefon sau tabletă.

Tânăra a absolvit în acest an programul de studii Informatică în limba germană a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca și a primit, pentru aplicația „Medinfo”, marele premiu al unui concurs organizat de o companie germană.

Football news:

For a about threats: It's not enough to just say no to racism. We need action, education
Liverpool and other Premier League clubs are Interested in midfielder Schalke McKenney
Real Madrid is ready to terminate the contract with Bale, paying him a salary for two years (ABC)
Manchester City were preparing for a meeting at CAS before UEFA issued a decision to ban them from the Champions League
Zidane about Hazard: This is a difficult situation. I hope that on Thursday he will be ready for 100%
Nemanja MATIC: I Think Manchester United deserve a place in the Champions League. If we win three games, we will get there
Wycombe reached the championship for the first time in 133 years. Akinfenwa (Yes, that Jock from FIFA) is going crazy-he was personally congratulated by Klopp