Romania

Nouă cadre didactice și doi elevi, confirmați cu COVID-19 într-unul din cele mai 'sigure' județe

Inquam școală elevi

Nouă cadre didactice, doi elevi, un angajat de la o creşă de stat şi o asistentă de la o grădiniţă privată, se numără printre persoanele confirmate cu COVID-19, anunţă autorităţile din acest judeţ. Cu opt infectări raportate sâmbătă, Bistriţa Năsăud se numără printre judeţele cu cel mai mic număr de bolnavi de COVID-19.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura judeţului Bistriţa Năsăud, printre persoanele confirmate cu coronavirus se află şi nouă cadre didactice, dintre care patru au fost externate la cerere, precum şi doi elevi, un angajat de la o creşă de stat, o asistentă medicală de la o grădiniţă privată, şi un angajat al DGASPC Bistriţa-Năsăud, de la o casă de tip familial, dar şi un asistent social de la un alt centru de asistenţă pentru vârstnici.

De la începutul pandemiei cauzate de noul coronavirus la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate 1.381 de infectări şi 99 decese.

”Până în prezent, 67 cadre medicale (18 medici, 49 asistenţi) şi 35 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu boala provocată de noul coronavirus. Dintre acestea, 92 au fost externate”, transmit autorităţile judeţene.

Cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate de asemenea la primării, unde 15 persoane au fost infectate la Poliţia judeţeană unde 15 poliţişti au fost diagnosticaţi, la Jandarmeria din judeţ, la ISU Bistriţa Năsăud, la Administraţia Finanţelor Publice şi la Casa de Asigurări de Sănătate.

Totodată, 93 persoane confirmate cu COVID-19 sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ. Dintre acestea, 50 au fost externate, iar şapte dintre cei infectaţi sunt pacienţi ai unui centru de dializă din judeţ, şase dintre aceştia fiind externaţi.

Cazuri de infectări au fost semnalate şi în mai multe centre sociale sau de vârstnici, unde mai mulţi beneficiari au decedat din cauze asociate noului coronavirus.

Judeţul Bistriţa Năsăud a raportat, sâmbătă, opt cazuri de noi infectări cu SARS-CoV-2.

Football news:

Diego Maradona: Ronaldo and Messi are ahead of the rest. No one can do half of what they do
Bartomeu did not resign at a meeting of the Barca Board of Directors
Del Piero on the Juve-Barcelona match: Pirlo should play 4-2-4
Samuel Umtiti: The last two years have been the worst of my career. I ended up making a complete ass of
Putting together a dream team of the best players in history. Starting with goalkeepers!
Gian Piero Gasperini: Ajax has always been my reference point. Miranchuk is ready to play
Cuadrado on Juve: We have started the season slowly, but we have never lost