Romania

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un mod mai precis de a determina vârsta câinilor. Cum se transpune acest lucru în viaţa oamenilor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

„Ei îmbătrânesc mai repede ca pui în comparaţie cu adulţii canini”, a spus dr. Trey Ideker, profesor de genetică la Departamentul de Medicină din UC San Diego şi autorul principal al studiului.

„Dacă analizezi acest lucru îţi dai seama că înmulţirea cu şapte ani umani nu are prea mult sens. Un Labrador în vârstă de nouă luni poate avea căţeluşi. Potrivit studiului nostru, un labrador de 9 luni, este de fapt echivalentul unei femei de 25 de ani", a explicat dr. Ideker potrivit ABC News.

Datele chimice pe care oamenii de ştiinţă le-au studiat sunt apar în ADN odată cu înaintarea în vârstă. Această modificare legată de vârstă se numeşte metilare şi apare la fiecare specie, inclusiv la oameni.

„Acum că avem o înţelegere moleculară, suntem cu un pas mai aproape de înţelegerea îmbătrânirii”, a spus Ideker. "Avem riduri pe măsură ce îmbătrânim, dar care este rădăcina? Este molecular", concluzionează expertul.

Deoarece aceşti caninii trăiesc alături de oameni, au multe din aceleaşi expuneri de mediu ca şi companionii lor. Având în vedere aceste asemănări, Ideker spune despre câini că sunt: „Un model fantastic pentru îmbătrânirea sănătoasă”.

Toate aceste informaţii oferă perspective noi asupra îmbătrânirii umane.

„Acest studiu identifică locurile în care se pot afla acele gene îmbătrânite, pentru că putem vedea unde se întâmplă schimbările ... şi sunt în special în genele legate de dezvoltare. Deci, ne va ajuta să înţelegem mai multe despre îmbătrânire şi cum se produce ea", a concluzionat omul de ştiinţă.

Football news:

Conte about Inter before the 1/4 Europa League: we Continue to progress, we become stronger
Piontek is Interesting to Fiorentina. Herta wants just over 20 million euros
Barzagli or Grosso will replace Pirlo in Juventus U23
Daudov about Akhmat: I am Sure that the team will Interact better with each new game
Balotelli is Interesting to Besiktas. He is offered 2.5 million euros a year
Matuidi will leave Juventus. He has offers from Ligue 1 and MLS
Spartak is going to withdraw from the RPL because of the refereeing – your reaction?