Cozile de maşini s-au întins pe sute de kilometri în seara zilei de joi în regiunea Ile-de-France, potrivit presei franceze, scrie BBC.

Aglomeraţie s-a format şi în gări. Pe de altă parte, terasele au fost pline, în timp ce alte grupuri de oameni au protestat faţă de o nouă carantină naţională, strigând „Libertate!”

Se repetă situaţia din cadrul primului val pendemic, când mulţi locuitori din oraşe s-au retras la ţară sau la casele de vacanţă pentru a suporta mai uşor izolarea. Ca şi atunci, francezii şi-au făcut provizii pentru perioada de carantină şi cozi lungi s-au format şi la frizerii. 

Joi Franţa a înregistrat 47.637 de noi cazuri de infectare cu coronavirus şi 250 de decese.

Carantina naţională din Franţa este impusă până la 1 decembrie şi ar putea fi prelungită în funcţie de evoluţia pandemiei COVID-19.

Virusul circulă cu viteză mai mare decât previziunile cele mai pesimiste. Numărul contaminărilor s-a dublat în mai puţin de două săptămâni. În comparaţie cu primul val, toate regiunile se află astăzi în stare de alertă. Am decis ca trebuie să regăsim, începând de vineri, izolarea care a stopat virusul. Întreg teritoriul naţional este îngrijorat de adaptările pentru departamentele şi teritoriile de peste mări. Şcolile vor rămâne deschise, munca va continua, Ehpad şi centrele de îngrijire vor putea fi vizitate”, a spus preşedintele francez.