Romania

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania s-a reunit într-o conferinţă ce a generat o demonstraţie antirasistă

afd alternativa pentru germania

Partidul german de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a început sâmbătă o conferinţă ce va dura două zile şi care a generat o demonstraţie antirasistă şi o amplă prezenţă a poliţiei, informează dpa.

În jur de 500 de demonstranţi antirasism s-au adunat în oraşul Kalkar din vestul Germaniei, nu departe de frontiera cu Olanda, unde se desfăşoară conferinţa, pe locul unei foste centrale nucleare transformată în parcul de distracţii Wunderland Kalkar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Restricții de 1 decembrie! Măsurile pe care trebuie să le respecte cei care vor merge la munte

Parlamentari de la aproape toate celelalte partide din Germania au luat cuvântul în timpul demonstraţiei, care a fost convocată de organizaţia Stand Up Against Racism. Deocamdată, marşul s-a desfăşurat în mod paşnic, potrivit poliţiei.

Înainte de aceasta, în jur de 70-80 de demonstranţi au luat parte la un marş împotriva organizării conferinţei AfD, la care au fost invitaţi 600 de delegaţi, în pofida pandemiei de coronavirus.

Liderul AfD, Tino Chrupalla a deschis reuniunea cu un atac la adresa restricţiilor iniţiate de guvern pentru a stăvili pandemia. Mijloacele de subzistenţă ale germanilor au fost puternic afectate şi valul de falimente va continua, din cauza carantinelor la nivel naţional şi altor restricţii impuse de guvernul federal, condus de Angela Merkel, a acuzat Chrupalla.

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

El a susţinut organizarea conferinţei, declarând: "Dacă lăsăm să fim ţinuţi închişi de un virus, înseamnă că democraţia deja a pierdut".

Membrii AfD s-au întrunit pentru a discuta asupra politicilor de pensionare şi venitului minim, dar şi pentru desemnarea în funcţii de partid.

Atât protestatarii, cât şi delegaţii AfD trebuie să poarte mască în timpul demonstraţiei şi convenţiei, în conformitate cu restricţiile în contextul pandemiei.

Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick