Romania

Paul McCartney a ajuns pentru prima dată în 36 de ani pe primul loc în Billboard 200

Acesta este al optulea material de studio al lui McCartney care ajunge pe primul loc în topul american al albumelor. Cel mai recent, a condus clasamentul timp de trei săptămâni consecutiv cu „Tug of War” (iunie 1982).  Împreună cu The Beatles, el a ocupat această poziţie cu 19 albume. Cea mai mare colecţie a grupului a petrecut opt săptămâni neconsecutive pe primul loc, între decembrie 2000 şi februarie 2001.

În schimb, „Egypt Station” este primul debut în fruntea clasamentului pentru McCartney şi a generat cea mai bună săptămână din punct de vedere al vânzărilor unui disc al său în ultimul deceniu. Primul single extras de pe acest album este „Come On to Me”, care a ajuns şi în top 10 al topului Adult Alternative Songs, şi este prima lui piesă din ultimii 20 de ani care reuşeşte această performanţă.

„Kamikaze” al lui Eminem a coborât un loc, în a doua săptămână de la lansare, cu 136.000 de unităţi vândute. Cântăreaţa Lauren Daigle a debutat pe locul al treilea în Billboard 200, cu „Look Up Child”, vândut în 115.000 de unităţi. Rapperul Russ a debutat pe poziţia a patra, cu „Zoo”, care a fost vândut în 79.000 de unităţi şi este al doilea album al artistului care ajunge în top 10, după „There’s Really a Wolf” (mai, 2017).

„Scorpion” al lui Drake a coborât două locuri, până pe cinci, în a 11-a săptămână de la debut, cu 71.000 de unităţi vândute. Albumul „Swimming” al lui Mac Miller a revenit în top 10 pe locul al şaselea, în urcare 65 de poziţii, după moartea rapperului (7 septembrie), cu 67.000 de unităţi vândute. „Astroworld” al lui Travis Scott a coborât cinci locuri, cu 66.000 de unităţi vândute, iar „beerbongs & bentleys” al lui Post Malone, două, până pe opt, cu 48.000 de unităţi vândute. Duo-ul rap $uicideboy$ a debutat pe locul al nouălea cu „I Want to Die in New Orleans”, care a fost vândut în 46.000 de unităţi, fiind primul care ajunge în topul Billboard.

Pe locul al zecelea în top s-a clasat „Sweetener” al Arianei Grande, în coborâre cinci poziţii, cu 44.000 de unităţi vândute. Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

Football news:

Zinedine Zidane: if the referee gives a penalty, it means it is a penalty
Lizard on the criticism of VAR: In Real life, they don't pay attention to conversations outside the team
Real need to score 5 points in 3 rounds to win La Liga
Gasperini about the 1/4 final of the Champions League: the Match with Juventus is an imitation of the games with PSG
Courtois played 18 dry games in the La Liga season. Real's record is one game away
Real Madrid won the 8th victory in a row and does not miss 5 matches
There was hardly any contact, and even outside the penalty area. Ex-member of Barca's Board of Directors about real's penalty