„Singura vacă de muls care a mai rămas în România e sănătatea, şapte miliarde de euro pe an. (...) Au venit nişte oameni din afară şi au zis de la români ce mai putem să le luăm? (...) Ei, le-am găsit sănătatea”, susţine Ponta.

„E un guvern nu doar incompetent, cum era Guvernul Dăncilă, dar e şi un guvern ghidonat din spate pe nişte direcţii. (...) Bani de furat în România nu mai sunt. La armament nu se poate, că avem contracte cu americanii, le dăm direct lor. În construcţii, nu mai sunt, nu prea mai sunt bani. Singura vacă de muls care  a mai rămas în România e sănătatea, şapte miliarde de euro pe an. (...) Au venit nişte oameni din afară şi au zis de la români ce mai putem să le luăm? Că banii ni i-au luat în supermarketuri, unde consumă românul tot banul de salariu, de pensii... se duce în supermarket cumpără produse care nu sunt produse în România, sunt produse în afară.  Ei, le-am găsit sănătatea şi atunci ne-au trimis nişte Voiculescu, nişte Costache care vin şi ne explică cum o să ne tratăm noi toţi ca în Elveţia aicea. Serios? Chiar crede cineva povestea asta? Nu. O să ne ia banii şi o să ne tratăm mai rău decât în România de azi” a afirmat Victor Ponta duminică seară, într-o emisiune la România Tv.

Liderul Pro România acuză că „o categorie mică de şmecheri” vizează sumele alocate sistemului sanitar.

„Medicina privată în România are deja de ani de zile firme care fac profit. (...) În schimb sunt o categorie mică de şmecheri, ei zic că sunt privaţi, dar fac afaceri cu statul. Această mică categorie de şmecheri care nu mai vor să facă bani doar din privat (...) sunt câţiva şmecheri care l-au pus pe domnul Costache şi zic «de ce să ne mai chinuim să luăm bani de la firme, îi luăm direct de la stat». S-au mai încercat multe afaceri de acest gen, private cu bani de la stat. Afla presa, nu vorbesc că venea DNA-ul imediat să cerceteze... aici l-au umflat pe Beuran nu pe Costache” a mai spus Ponta.

Fostul prim ministru susţine de asemenea că Mircea Beuran, arestat la domiciliu într-un dosar de corupţie,  „este un pericol public pentru toţi cei care vor să fure banii din sănătate”.

Ponta acuză că mai multe „vârfuri din medicina românească” ar fi fost cercetate pentru că exprimă puncte de vedere contrare unor direcţii stabilite politic.

El spune că nu poate fi de acord cu arestarea unor medici precum Mircea Beuran şi susţine că Raed Arafat este „cea mai importantă ţintă”.