Primarul Emil Moţ şi-a prezentat astăzi bilanţul celor patru ani de mandat. Ceea ce ar fi trebuit să fie o conferinţă de presă, anunţată şi aşa din scurt, a fost în fapt o expunere, o inventariere a realizărilor din cei patru ani, la finalul căreia Moţ a anunţat că nu acceptă întrebări, în schimb speră să se reîntâlnească cu jurnaliştii după alegeri, tot în calitate de primar.

Prezentarea a cuprins, în mare parte, lucrurile deja expuse şi în ocaziile anterioare. Câte blocuri anvelopate, câte străzi reasfaltate, câte camere video montate nou în municipiu, câte proiecte europene semnate care înseamnă bani „care or să vină sigur“, câte parcări noi în licitaţie, că sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă“ este în sfârşit gata şi a fost inaugurată, câte proiecte de reabilitare, ce s-a investit în şcoli, cum s-au cumpărat măşti şi mănuşi în starea de urgenţă etc. Adică informaţii care cu siguranţă vor fi expuse pe pagina de Facebook a primăriei şi pe profilul edilului de pe aceeaşi reţea de socializare şi care fac şi vor mai face obiectul jurnalului video la televiziunea locală plătită prin contract din bani publici, de altfel, să promoveze imaginea Primăriei Slatina. 

Emil Moţ a mai spus că zona Esplanadă, modificată „din rădăcini“, după ce fostul edil Darius Vâlcov a investit, la rândul său, sume astronomice, va fi gata în octombrie (termenul iniţial de finalizare era vara 2020, însă luni întregi s-a stat, pe şantier crescând bălăriile).

Deşi s-a ferit de întrebări, Emil Moţ, provocat de jurnalişti, a explicat la final că se amână construirea mall-ului pe terenul rămas la fosta unitate militară, proiectul pe care a mizat foarte mult, mergând pe aşteptările multor slătineni.

„În condiţiile de faţă, investitorii care cumpăraseră caietele de sarcini s-au retras, n-au mai venit la licitaţie, discuţiile sunt încă valabile, probabil după trecerea pandemiei vom relua discuţiile. Nu a fost niciun refuz, a fost pur şi simplu o revizuire a planului lor de investiţii. Toată lumea care investeşte s-a oprit o perioadă ca să vadă în ce parte se duc. Nu s-a schimbat nimic“, a spus primarul Moţ. Şi tot mai mult fără voie a explicat şi de ce a refuzat provocările venite din partea contracandidaţilor săi care şi-au dorit o dezbatere de idei între cei care vizează fotoliul de primar.

„Am o dezbatere cu cetăţenii, lor le explic ce-am de făcut, ce-am făcut până acum şi ce vreau să fac în continuare. Cetăţenii la rândul lor au discernământ şi votează“, a mai spus Moţ.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: 

Modelul „Rareş Bogdan“ impus în PNL a eşuat la Slatina. „Mario e un băiat OK, un băiat cult, dar oamenii văd altfel un candidat de primar“

„Tunul“ lui Vâlcov pentru care Primăria Slatina îl cheamă în judecată. Cum a fost vândut un fost parc şi returnat ulterior, fiind cerute despăgubiri