Romania

Primele recoltări de plasmă în Hunedoara! Politicieni vindecați de COVID-19 au DONAT

Cei trei politicieni liberali s-au infectat cu noul coronavirus la jumatatea lunii martie, fiind tratati si vindecati de COVID-19 la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara.

Ei au declarat, sambata, ca au dorit sa doneze de sange, necesar la pregatirea plasmei impotriva virusului COVID-19, din spirit de solidaritate cu bolnavii aflati pe paturile de spital, dar si pentru a oferi un exemplu catre alte persoane care pot sa ajute la salvarea de vieti.

Deputatul Lucian Heius, considera gestul ca fiind unul "normal", venit sa sprijine bolnavii aflati in suferinta.

"(...) Speram ca gestul nostru sa fie urmat si de alti oameni care au fost bolnavi si s-au insanatosit, iar acum sa-i ajute pe cei care au nevoie de aceasta plasma", a declarat deputatul Lucian Heius.

La randul sau, primarul municipiului Deva a punctat faptul ca este nevoie de solidaritate in lupta impotriva infectiei cu noul coronavirus, mai ales ca el a trecut prin boala impreuna cu fiica sa.

"Am trecut prin aceasta experienta, nu mi-a fost usor, mai ales ca nu am fost singurul din familie care a fost infectat, a fost si fetita mea, Laura. Consider ca astazi este o datorie morala a mea si a colegilor mei, de a dona sange pentru ca pacientii care sunt intr-o situatie mai grava decat am fost eu - si sunt pe sectiile de Terapie Intensiva - sa poata beneficia de aceasta noua schema de tratament si sa se vindece cat mai repede", a spus Florin Oancea.

Solidaritatea si profesionalismul medicilor sunt aspecte pe care le-a relevat si administratorul public al municipiului Deva, Adrian David, reiterand insa si importanta respectarii, in continuare, a masurilor de prevenire a bolii.

"Am venit sa donez din credinta ca, pe langa profesionalismul medicilor, solidaritatea este cea care ne salveaza si ca acest sentiment, de a fi unii langa ceilalti, este si mai important in aceste momente grele pentru toata lumea. Am venit si sa dam un exemplu pentru ca a dona sange ar trebui sa fie parte din rutina noastra, de cate ori este necesar, nu doar in vreme de pandemie. Imi doresc ca gestul nostru sa fie de folos pentru cat mai multe persoane, carora le doresc multa sanatate", a spus Adrian David.

Directorul CJT Hunedoara-Deva, dr. Victoria Halmagi, a mentionat ca institutia pe care o conduce, in colaborare cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, a alcatuit o lista a potentialilor donatori de sange, inclusiv cadre medicale, de la care s-ar putea pregati apoi plasma utilizata in tratamentul persoanelor grav bolnave de COVID-19. Toti cei contactati au raspuns pozitiv la solicitarea de a dona sange pentru plasma, scrie ziare.com

Football news:

Van Gaal on working at Manchester United: The composition was age-related. The club has a turnover of 600 million pounds, and they can't buy the right players
Arsenal entered the fray for Coutinho
The Premier League will resume on June 17 with Manchester City V Arsenal and Aston Villa V Sheffield (The Telegraph)
In Moscow, they will only allow running in a mask. This is harmful, it is better not to run at all
That little guy with the beard of a jihadist does not deserve to stay in the Real world. Spanish journalist about ISCO
Arsenal-2003/04, Manchester City-2017/18 and Atletico-2013/14 are among the best teams that did not win the Champions League (Football365)
Merson on the crisis because of a virus: Now the coaches will have to train. Clubs will no longer be able to pay 70-80 million for players