logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Proteste violente in Paris: Peste 100 de persoane au fost retinute dupa ce au incendiat masini si au aruncat cu pietre

Autoritatile au retinut 129 de persoane in urma protestelor de sambata de la Paris, 78 dintre ele fiind plasate in arest preventiv. Manifestatiile convocate la implinirea unui an de la debutul miscarii cunoscuta ca a "vestelor galbene" au fost insotite de violente in capitala franceza, informeaza AFP si Reuters.

In Piata Italiei, protestatarii au incendiat masini si au aruncat cu pietre de pavaj si sticle incendiare in fortele de ordine, care au raspuns cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa. O unitate a bancii HSBC a fost vandalizata de manifestanti, dintre care unii purtau cagule.

S-au inregistrat ciocniri intre manifestanti si politie si in apropiere de Arcul de Triumf, iar fortele de ordine au intervenit de asemenea pentru a dispersa cateva sute de protestatari care au incercat sa blocheze soseaua de centura a Parisului.

In urma violentelor din cursul diminetii, prefectul Didier Lallement a anuntat ca a fost retrasa autorizatia pentru manifestatia care urma sa inceapa in piata la ora 14.00. Situatia era calma la mijlocul dupa-amiezii.

Si in alte orase din Franta au avut loc proteste pe alocuri violente. La Lyon (centru), fortele de ordine au lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa circa 1000 de persoane adunate in centru la o manifestatie care fusese interzisa, iar la Nantes (vest) au izbucnit de asemenea ciocniri intre fortele de ordine si cei circa o mie de protestatari. Alte 1800 de persoane au manifestat la Bordeaux (sud-vest) si cateva sute la Toulouse (sud-vest).

Citeste si:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Themes
ICO