Romania

Raportarea infecțiilor nosocomiale întâlnite în spitalele din România, sub media europeană

Ciolacu spital Maricel Popa

România nu are o educație sanitară în privința raportării infecțiilor nosocomiale și raportează doar 3% dintre acestea, față de 5% cât este media europeană.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, a subliniat astăzi într-o dezbatere de specialitate că este nevoie de modificarea legislației pentru a încuraja medicii să facă aceste raportări, potrivit romania-actualitati.ro.

Citește și: Gabriela Firea, un nou atac crunt la adresa Guvernului Orban: ‘Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie!’

Horea Timiş: Din punct de vedere statistic, la nivel european, știm foarte bine că suntem în coada clasamentului. Practic, nu avem o educație încă sanitară privind importanța raportării infecțiilor nosocomiale în spitale, nu ne ajută nici legislația și cred că primul pas ar trebui... o modificare foarte clară legislativă care să încurajeze acest lucru, nu să penalizeze medicul sau să se întoarcă împotriva lui, din punct de vedere al malpraxisului, și dacă am rezolva această problemă legislativă, prin care să încurajezi raportarea corectă am avea şi multe beneficii, fiindcă odată cu infecțiile nosocomiale în unitățile spitalicești apar și costurile.

De asemenea, medicii epidemiologi spun că pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale trebuie respectate regulile de igienă și protocoalele stabilite în spitale.

Ei consideră că supravegherea acestor infecții trebuie să reprezinte o prioritate pentru spitalele publice.

Football news:

Anton Ferdinand was racially abused in comments to a post about a documentary about racism and Terry
Zlatan is named player of the year in Sweden for the 12th time
Ronaldo scored the 70th goal in home matches of the Champions League, repeating the record of Messi
Brunu on the penalty given to rashford: it was important for Him to gain confidence. It doesn't matter who kicks if the team scores
De Ligt on 2:1 with Ferencvaros: Juventus needed to move the ball faster and act more assertively
The minges on debut for Barca: Very happy. I hope this is the beginning of something big and meaningful
You can ask in the locker room if you have the guts. Tuchel-journalist asked about the quality of the PSG game