Romania

Recipiente de azotat de argint, descoperite lângă o fabrică dezafectată din Bistriţa. Zona a fost izolată, s-a cerut sprijinul specialiştilor

Un număr de 62 de recipiente care au între 150 de mililitri şi 3 litri, o parte dintre ele având inscripţia „azotat de argint”, au fost găsite, luni seara, în apropierea unei fabrici dezafectaate din Bistriţa-Năsăud. Inspectorii Gărzii de Mediu Bistriţa au cerut sprijinul poliţiştilor pentru identificarea celor care au abandonat recipientele, precum şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru ridicarea lor.

„Am găsit mai multe recipiente cu substanţe neidentificate, posibil periculoase, ca urmare a unei sesizări. Inspectorii Gărzii de Mediu au cerut sprijinul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud pentru identificarea persoanelor care au abandonat aceste recipiente şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Deocamdată nu ştim cât de periculoase sunt substanţele care se află în recipiente însă orice substanţă chimică este periculoasă, în funcţie de concentraţie şi de cantitate. Recipientele vor fi ridicate şi duse la o societate de neutralizare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Gabriel Petraş.

Poliţiştii bistriţeni au început o anchetă pentru identificarea persoanelor care au abandonat substanţele.

“Echipele de control au descoperit 62 de recipiente cu volum între 150 ml şi 3 litri, dintre care 4 aveau inscripţia „azotat de argint”, restul fiind susbstanţe neidentificate, posibil periculoase. Astfel, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări sub aspectul sâvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb.

Pentru ridicarea flacoanelor a fost solicitată intervenţia pompierilor şi a echipajului Chimic, Bacteriologic, Radiologic şi Nuclear (CBRN) de la de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş pentru cercetarea zonei contaminate şi prelevarea de probe pentru identificarea substanţelor chimice.

Zona în care au fost găsite flacoanele a fost izolată, flacoanele urmând să fie trimise către o firmă specializată în neutralizarea substanţelor periculoase.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Football news:

Zinedine Zidane: real is real. The most important club in history
Nuremberg miraculously remained in the second Bundesliga. We scored in the joints on the 96th, both teams sobbed
Griezmann will miss Barca's last two games in La Liga. He was out for at least three weeks
Inter midfielder Brozovich was stripped of his driver's license. He was driving a Rolls-Royce under the influence of alcohol
Former player of the Australian national team and crystal Palace Edinak finished his career
These stadiums will open in 2020: record-breaking expensive-in the United States, with illuminated facades-in Georgia
Hames wants to leave Real Madrid and is actively looking for a new club