Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi va beneficia de un sistem robotizat, unic în ţară, care permite efectuarea de intervenţii chirugicale de mare precizie la nivelul creierului. Astfel, pentru prima dată la nivel naţional, acest echipament va fi folosit de medicii ieşeni.

Suma necesară achiziţionării aparaturii este asigurată de Consiliul Judeţean Iaşi, valoarea acesteia fiind de 250 de mii de euro.

„Sistemul va permite fixarea traiectoriei până la ţinta propusă în creier. Robotul completează tehnologia medicală ultramodernă de care dispune deja spitalul nostru, care, odată cu achiziţia acestui aparat, va fi singura unitate medicală din România care deţine doi roboţi performanţi unul pentru chirurgia spinală, celălalt pentru creier. Echipamentul completează dotarea spitalului nostru în vederea  transformării acestuia un centru de neuroexcelenţă”, a afirmat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi. 

Performanţele Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi au fost recunoscute pe plan internaţional, unitatea fiind deja acreditată internaţional AOSPINE, pentru organizarea de cursuri şi cercetare în domeniul neurochirurgiei.

Vă mai recomandăm şi: