Romania

România vrea să fie în pas cu Vestul Europei şi începe procesul de digitalizare a instituţiilor ca tu să nu mai stai la cozi

Groza că trebuie să mergi la toate instituţiile statului ca să îţi rezolvi un singur lucru, stând la cozi nesfârşite, s-ar putea să se termine. Autoritatea pentru Digitalizarea României a înfiinţat Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală care are ca scop să aducă ţara noastră la acelaşi nivel cu ţările din Vestul Europei. Practic cu ajutorul firmelor de IT precum Google sau Microsoft, dar şi a universităţilor, consiliul urmăreşte digitalizarea tuturor instituţiilor statului.

„Se urmăreşte în primul rând partea de desenare a strategiilor naţionale de care avem nevoie în acest moment pentru accesarea diverselor surse de finanţare. Să vă dau un exemplu este necesar să venim cât mai curând cu o strategie naţională pe inteligenţă artificială pentru a putea accesa diverse oportunităţi care sunt pe masă. Apoi sunt tot felul de probleme legate de interoperabilitatea între instituţiile publice, partea aceasta de servicii digitale care să vină în sprijinul cetăţenilor, care să le dea ocazia să folosească tehnologia ca să îşi uşureze viaţa şi interacţiunea cu instituţiile statului”, spune Bianca Muntean, manager Transilvania IT Cluster .

„Noi ne oferim ca şi instituţie, ca şi program pilot de implementare pe platforma ghişeul.ro ca studenţii noştri să poată să îşi plătească toate taxele de şcolizare, facilitând accesul la educaţie. Noi sperăm să ne aducem aportul şi pe partea de cercetare, atât la nivel ştiinţific cât şi profesional în strategia de transformare digitală”, afirmă Dan Lazăr, prorector UBB Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Football news:

Liverpool and Porto broke into the Champions League play-offs - there are already 8 teams. Which ones? And who is about to be added to them?
Now Liverpool are also without Alisson. The group was won by his 22-year-old substitute with 0 minutes in the Premier League and the Champions League
Diego Simeone: In three games where there were draws, we deserved more
Conte on victory over Gladbach: We beat the group leader and are still alive
Klopp on the victory over Ajax: One of the most important matches of the Champions League in my time at Liverpool
Llorente on the draw with Bayern: we Feel anger and rage. A last-minute penalty leaves a bad taste
Jordan Henderson: aware of Liverpool's injury problems, but there is a sense of unity in the dressing room