În Pavilion B2,  la standurile 17a şi 17b, Editura Vremea expune noutăţi din toate colecţiile de valoare: jurnale şi memorii în cadrul colecţiei Fapte, Idei, Documente; un nou titlu al seriei de succes Poveştile Văratecului; o nouă carte delicioasă pentru copii, semnată de Kestutis Kasparavicius; titluri despre Bucureştiul de ieri şi Bucureştiul de azi, în cadrul colecţiei Planeta Bucureşti.

Lansarea volumului "Romaero 1951-2008" de Traian Doman, colecţia Vremea Aviaţiei.  Din partea editurii Vremea, Claudia Drăgonoiu, redactor-şef, şi Silvia Colfescu, director

Pentru a convinge cât de minunat e să citeşti, standul dedicat adulţilor a fost amenajat în atmosfera Bucureştiului interbelic, accentul căzând pe plăcerea comunicării scrise între oameni – corespondenţă, jurnale şi destăinuiri ale unor nume de marcă din perioada amintită.

Standul pentru copii a fost amenajat sub forma unei invitaţii între paginile colecţiei de cărţi Kęstutis Kasparavičius; cei mici se vor întâlni aici cu personaje celebre în întreaga lume: Mica Zebră, câinele Hămăilă (care-şi aşteaptă fanii la poze!) şi nenea Kaspi împreună cu toate lucrurile însufleţite din casa lui.

"Editura Vremea are surprize la Târgul de carte Gaudeamus, ediţia 2019.

 Pentru prima dată sunt două standuri, care se adresează în mod diferit cititorilor adulţi, respectiv cititorilor în devenire, adică copiilor. Aducem titluri pasionante, am completat colecţii deja îndrăgite, am pus la cale lansări grozave.

 Vă aşteptăm la Vremea cărţilor bune! Pavilion B2, standurile 17a şi 17b", ne îndeamnă directorul editorii, Silvia Colfescu.

"O familie veselă"

Sâmbătă, la ora 17.30, la standul mic (pentru cei mici) al editurii Vremea (chiar la intrarea/iesirea din târgul Gaudeamus) va avea loc prezentarea nemuritoarei opere. "O familie veselă" de Silvia Colfescu, apărută la editura Humanitas. Evenimentul se va bucura de prezenţa Lidiei Bodea, director general Humanitas, de cea a Silviei Colfescu, protectoare oficială a şoriceilor (şi a pisicilor, de altfel) şi de cea a şoricelului cititor Dina, care a promis că va veni cu urechile de şoricel şi cu codiţa din dotare şi că va citi copiilor din opera menţionată. În program veselie, râs, poveşti, poze cu Hămăilă şi bomboane. Sunt aşteptaţi cu drag toţi copiii între 3 şi 93 de ani.

PROGRAM

Sâmbătă, 23 noiembrie
- Corespondenţă Jeni Acterian
- Scrisorile Emil Brumaru către Petre Stoica
- Văratec în Dosarele Securităţii, de Fabian Anton
Între 19.30-20.00 Spaţiul de evenimente „Mircea Nedelciu”

Duminică, 24 noiembrie


- Mircea Popescu, o conştiinţă a exilului românesc, de Mihaela Albu
- Siestă cu poetul Boa, de Cristian Bădiliţă
Între 12.00-13.00 Spaţiul de evenimente „Mircea Sântimbreanu”

- Sărutul cuantic, de Gabriela Aronovici


- Adio, România, de Dan Stanca
Între 14.00-15.00 Spaţiul de evenimente „Mircea Nedelciu”

- Iadul alb, de Doina Alexandru


- Cinci nemţi români, de Marilena Rotaru
Între 17.00-18.00 Spaţiul de evenimente „Mircea Nedelciu”