Autoritatea pentru cercetare avansată şi dezvoltare biomedicală, din cadrul Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Sociale, a acordat un contract pe 4 ani Phlow Corp., un producător de medicamente generice, care va conduce o echipă de entităţi private din care fac parte Civica Rx, Ampac Fine Chemicals şi Medicines for All Institute, scrie cotidianul newyorkez.

"Acesta este un punct de cotitură istoric în eforturile Americii de a repatria producţia şi lanţurile de aprovizionare farmaceutice", a declarat consilierul economic al Casei Albe, Peter Navarro, într-un scurt interviu acordat NYT luni seară.

Secretarul american pentru sănătate şi servicii sociale, Alex Azar, a numit această iniţiativă 'un pas semnificativ spre reconstruirea capacităţii noastre interne de a ne proteja de ameninţările de sănătate', conform comunicatului pe care administraţia îl va face public marţi.

Potrivit NYT, contractul poate fi extins la 812 milioane de dolari pe 10 ani, ceea ce îl face unul din cele mai importante din istoria Autorităţii.

Luni, în SUA numărul de infectări cu noul coronavirus a depăşit 1,5 milioane, iar cel al deceselor a ajuns la 90.000, conform unui bilanţ realizat de Reuters.