Campionatul Mondial de Cai Tineri pentru Atelaje a fost organizat de Federația Ecvestră Internațională și a avut loc între 4 și 8 septembrie,  în localitatea Mezohegyes din Ungaria.

La competiție au participat reprezentanți din zece țări, printre care Cehia, Ungaria, Polonia și Austria.

La eveniment au fost reprezentate vârfurile unor crescătorii faimoase din lume, dar Herghelia Beclean a reușit să se impună prin echipajul Clubului Hipic „Romsilva”, format din sportivul principal Roland Istvan Varga și secundul Leon Onișor. 

”Transmit felicitările mele sportivilor și colegilor mei implicați în creșterea cailor de rasă pentru această performanță deosebită, obținerea titlului de campion mondial pentru România. Este o premieră pentru țara noastră și o confirmare a anilor de muncă în care determinarea, pasiunea, răbdarea, respectul și încrederea reciprocă au fost calități esențiale pentru obținerea acestui rezultat și pentru stabilirea legăturii emoționale între cal și om”, a declarat directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Specialiștii Romsilva de la Herghelia Beclean desfășoară un proiect amplu de de punere în valoare a nucleului de rasă Lipițană, iar victoria armăsarului Neapolitano XXXI-42 este o performanță unică pentru sportul românesc.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează prin Direcția Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor, 12 herghelii și 4 depozite de armăsari unde sunt conservate și ameliorate genetic 13 rase de cai.

Citeşte şi:

Româncă arestată pe Aeroportul din Atena. Femeia avea în bagaj peste 400 sute de paşapoarte și cărți de identitate

Motivul șocant pentru care Gino Iorgulescu i-ar fi cumpărat lui Mario un Aston Martin DBS

GSP.RO

Motivul șocant pentru care Gino Iorgulescu i-ar fi cumpărat lui Mario un Aston Martin DBS

Horoscop 13 septembrie 2019. Racii primesc vești bune

HOROSCOP

Horoscop 13 septembrie 2019. Racii primesc vești bune