Pan Shancu este un alergător pe distanţe lungi care adoră să facă sport, iar carantina nu îl opreşte să facă ceea ce îi place. Acesta ar putea câştiga cu uşurinţă o medalie pentru mişcare, reuşind să parcurgă 66 de kilometri în cerc chiar la el acasă, timp de 6 ore şi 41 de minute.

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a postat pe reţelele de socializare filmuleţe cu dovada maratonului şi capturi de ecran cu aplicaţia pe care o foloseşte pentru a-i contoriza numărul de paşi.

“La început am cam ameţit, dar te obişnuieşti cu ameţeala după ce încerci de mai multe ori”, a declarat la telefon, pentru AFP, Pan Shancu.

Shancu nu este la prima “abatere“, bărbatul filmându-se în timp ce a alergat 30 de kilometri în baie, filmarea fiind transmisă LIVE pentru a-i motiva şi pe ceilalţi oameni aflaţi în carantină să facă mişcare.

“Sunt într-un grup online în care oamenii întreabă ce vrem să facem cel mai mult după epidemie“, a spus Shancu.

Se pare că oamenii vor să facă o sărbătoare, iar Shancu doreşte să alerge 100 de kilometri după terminarea epidemiei, de această dată afară, după cum a relatat bărbatul în timpul interviului acordat telefonic celor de la Agence France-Presse.

Partidul Comunist aflat la guvernarea ţării a lansat şi o campanie de informare cu sportivi olimpici pentru a-i încuraja pe oameni să rămână în formă, demonstându-le că pot face mişcare folosind tot ce au la îndemână prin casă.

Atât scaunele, cât şi mesele sau alte obiecte de prin casă se pot utiliza eficient pentru a face exerciţii fizice, conform unui prospect online.

Oamenii apelează la tehnologie pentru a împărtăşi experienţele lor şi rezultatele obţinute în timpul lucrului de acasă.

Bilibili este o aplicaţie de video sharing pe care conţinutul video legat de fitness a crescut cu aproximativ 50% în perioada 23 ianuarie-5 februarie, comparativ cu săptămâniile anterioare.