logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

UPDATE Fetița de 5 ani bătută cu mătura de mama sa, dată în grija unui asistent maternal, după ce au apărut imagini pe Facebook: "Te-am zăpăcit un pic cu mătura? Ți-am dat bine" / Poliția a deschis dosar penal

Fețita de 5 ani din județul Neamț care a fost bătuta de mama sa a ajuns în grija statului și va fi plasată luni la un asistent maternal, după ce pe Facebook au apărut imagini care arată cum este bătută cu mătura de mama sa. În filmare se vede cum femeia o bate pe copilă în timp ce o întreabă „Mai faci urât?”, „Te-am zăpăcit un pic cu mătura? Ți-am dat bine”. Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele femeii, pentru violenţă în familie.

UPDATE ”Un asistent maternal deja a plecat spre Roman să preia fetița. Copilul a fost inclus într-un program de consiliere psihologică", a declarat, pentru Mediafax, Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț.

Reprezentanţii DGASPC Neamţ au precizat pentru Agerpres că vor propune instanţei de judecată instituirea unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă.


"Sâmbătă seara am preluat fetiţa în regim de urgenţă, iar astăzi (luni n.r.) vom căuta un asistent maternal. De asemenea, vom merge la instanţă cu propunerea instituirii unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă. În termen de cinci zile vom face toate evaluările, anchete la familia sa extinsă, în ideea că poate acest copil va ajunge în grija rudelor sau la un asistent maternal. Copilul poate ajunge din nou la mama lui dacă se dovedeşte că aceasta este responsabilă şi are grijă de el. Soluţia va fi dată instanţei în urma anchetei pe care am început-o astăzi", a precizat Magda Vasilache.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele mamei, pentru violenţă în familie.

"În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie, cercetările fiind desfăşurate sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. Asupra femeii nu a fost luată nicio măsură preventivă", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Dimitrie Mocanu.

Femeia are 25 ani, este din municipiul Roman, iar infracţiunea ar fi fost comisă la începutul lunii noiembrie.

Ancheta a început după ce pe reţelele de socializare a apărut un filmuleţ în care un copil este bătut cu coada unei mături de către o femeie.

În filmare se vede cum femeia o bate pe copilă în timp ce o întreabă „Mai faci urât?”, iar fata plânge și se aruncă pe jos. „Te-am zăpcăcit un pic cu mătura? Ți-am dat bine”, spune femeia, în timp ce o altă persoană, care a filmat incidentul, râde, potrivit Mediafax.

Poliţiştii din Braşov s-au autosesizat după ce imaginile au fost postate de un bărbat din acest judeţ, dar în urma anchetei s-a constatat că femeia este din municipiul Roman şi cercetările au fost preluate de IPJ Neamţ.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de Mediafax, imaginile au fost postate pe Facebook de tatăl fetei.

Femeia a fost condusă la audieri la Poliţia municipiului Roman, recunoscând agresiunea comisă.

Themes
ICO