logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

USR-PLUS nu e de acord cu Guvernul în ceea ce priveşte viza de flotant: Vom introduce un amendament

Alianţa USR-PLUS a transmis, miercuri, că nu e de acord cu Guvernul privind restricţionarea dreptului de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu mai puţin de 90 de zile faţă de data alegerilor. USR va introduce un amendament în acest sens şi solicită PNL să renunţe la articol.

„Alianţa USR-PLUS susţine modificarea Legii Alegerilor Locale prin introducerea a două tururi de scrutin, dar se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu mai puţin de 90 de zile faţă de data alegerilor”, se arată într-un comunicat de presă al Alianţei, remis, miercuri, MEDIAFAX.

Alianţa consideră că în acest mod, un număr mare de cetăţeni, în mare parte tineri, nu vor putea vota.

„O astfel de restricţie nu poate fi justificată de fenomenul <<turismului electoral>> în condiţiile în care sistemul electronic de verificare exclude votul multiplu. Un număr foarte mare de cetăţeni, studenţi, tineri în general, nu vor putea vota la alegerile locale, dacă legea este promovată în forma trimisă de guvern”, motivează Alianţa.

Parlamentarii USR au transmis că vor introduce un amendament în acest sens şi solicită Guvernului să ţină cont şi să renunţe la articolul respectiv.

„Facem apel la societatea civilă să susţină demersul nostru”, au conchis membrii USR-PLUS.

Dan Barna s-a arătat nemulţumit de introducerea termenului de 90 de zile pentru persoanele care şi-au schimbat reşedinţa şi a afirmat, marţi, că va discuta cu premierul Ludovic Orban despre proiectul de asumare al Guvernului pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

În documentul pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului privind asumarea răspunderii pe modificarea legii electorale este precizat că cetăţenii care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 90 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reşedinţa sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile. În acest caz, cetăţenii vor vota pe lista suplimentară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  
Themes
ICO