Romania

Vaccinul antigripal: a ajuns la Iaşi şi tranşa a şasea de Vaxigrip şi Influvac

Primul este destinat copiilor până în 3 ani, iar ultimul, vârstnicilor şi celorlalte categorii de risc.

La începutul săptămânii a ajuns la Iaşi cea de-a şasea tranşă de vaccin antigripal. Ministerul Sănătăţii a distribuit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi încă 23.400 de doze de tip Influvac şi 16.896 vaccinuri antigripal Vaxigrip.

Prin urmare, începând de ieri, dozele Vaxigrip vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie, acestea având drept scop imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani, la care este recomandată vaccinarea.

De asemenea, cele 23.400 de doze de vaccin antigripal Influvac vor fi distribuite la cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, către personalul medico-sanitar dar şi la celelalte grupe de risc, respectiv copii şi vârstnici instituţionalizaţi.

Ministerul Sănătătii a început campania de vaccinare pe 14 septembrie prin distrubutia primelor doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a primit atunci 15.600 de doze de vaccin antigripal Influvac, iar la sfârşitul lunii septembrie a fost trimisă o nouă tranşă, de 4.400 de doze de vaccin gripal Vaxigrip, destinate imunizarii copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani la care este recomandată vaccinarea.

Cea de-a treia tranşă, reprezentând 23.400 de doze Influvac, a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi pe dată de 19 octombrie 2020. Ultimele două tranşe de vaccin antigripal constând în 6.350 de doze Vaxigrip şi 23.520 de doze Influvac au fost repartizate la mijlocul lunii noiembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârstă peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi vârstnici instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Referitor la campania de vaccinare antigripală, conform ultimelor date centralizate, din luna septembrie şi până în prezent s-au vaccinat 51.096 de persoane din judeţul Iaşi. Criza de vaccin antigripal continuă, farmaciile epuizând stocurile existente însă din luna septembrie.

Football news:

Shalimov about Miranchuk: Atalanta is an ideal team for him. Don't go anywhere
Agent about Wendel in Zenit: A risky deal, may not be justified
Shevchenko about Ukraine at Euro 2020: Goal-minimum-exit from the group
Tottenham are Interested in Southampton's top scorer Ings. He has 7 goals in 13 Premier League games
Midfielder Loko Berkovskiy focuses on de Bruyne: I give passes more often, I don't hit many goals, but I draw conclusions
Ex-coach Genoa Nicola took charge of Torino
Lampard on 8th place Chelsea: I can handle the pressure