Romania

Veolia ar putea majora oferta 2,9 miliarde de euro pentru o participaţie în Suez (Antoine Frerot)

veolia

Veolia nu exclude majorarea preţului oferit pentru preluarea participaţiei în compania rivală de utilităţi Suez, a afirmat joi directorul general Antoine Frerot, într-un interviu acordat postului de radio BFM Business, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Luna trecută, Veolia a oferit 2,9 miliarde de euro, sau 15,50 euro pe acţiune, pentru participaţia de 29,9% pe care o deţine Engie la Suez, ca un preludiu pentru lansarea unei oferte complete de preluare.

"Majorarea preţului ofertei face parte din posibilităţi", a declarat Frerot, adăugând că se va întâlni cu Jean-Pierre Clamadieu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Engie, cel mai mare acţionar al Suez.

Citește și: PSD, reacție TĂIOASĂ după ce CCR a decis DUBLAREA alocațiilor: Orban trebuie să restituie urgent în buget banii pe care i-a transferat în puşculiţa electorală

Engie a respins oferta iniţială a Veolia dar a precizat că va lua în considerare o ofertă mai ridicată.

Conducerea Suez apreciază ca ostilă oferta Veolia şi vrea să găsească un consorţiu de investitori care să depună o ofertă rivală pentru participaţia de 29,9% pe care o deţine Engie la Suez.

Miercuri, Suez a creat o nouă fundaţie în care a inclus divizia sa de gestionare a apei din Franţa, pentru a-i prezerva "integritatea".

Decizia Suez "este un tertip" care afectează drepturile acţionarilor Suez, dar aceasta nu va descuraja Veolia să liciteze în continuare, susţine Frerot.

Şi ministrul de Finanţe Bruno Le Maire anunţa recent că statul francez va analiza ''cu obiectivitate'' oferta companiei Veolia pentru preluarea participaţiei deţinute de Engie la Suez, precum şi orice alte oferte care ar putea apărea.

"Veolia a făcut o propunere, ar putea exista şi altele. Ele vor fi analizate cu obiectivitate", a declarat Bruno Le Maire. Acesta a explicat că este esenţial ca, indiferent de tranzacţie, să fie păstrate locurile de muncă în Franţa, viitorul acţionar majoritar să fie francez şi valoarea noului acord să fie satisfăcătoare pentru stat, care deţine o participaţie la Engie.

Citește și: Pro România, lovitură sub centură pentru USR: mutarea ar putea duce la dizolvarea partidului/ DOCUMENT

Aprobarea Guvernului francez este esenţială pentru finalizarea afacerii, deoarece statul deţine 23,6% la Engie.

Preşedintele Engie, Jean-Pierre Clamadieu, a afirmat că oferta Veolia este prea scăzută. Întrebat dacă oferta Veolia ar putea fi îmbunătăţită, Le Maire a declarat: "Orice ofertă poate fi întotdeauna îmbunătăţită".

Veolia şi Engie sunt prezente şi în Romania.

Football news:

Barcelona are concerned about the shape of the Target. The club believes that he did not work enough on vacation
Laporte was supported by van Dyck: Sorry, bro. No joy, even though we are rivals
Lautaro Martinez: Messi is the best in the world. He is always one step ahead of the rest
The Atletico stadium was painted pink as part of the campaign to fight breast cancer
Frank Lampard: nothing comes easy in the Champions League. This is a great platform to learn new things
Ronaldo was not included in the Juve bid for the match against Dynamo Kyiv
Bruno on the role of captain: I didn't expect it. Tomorrow it's not about me, it's about the team. Everyone should be a leader