Romania

Veşti bune pentru profesori. Gheorghiţă: De miercuri începe vaccinarea personalului din învăţământ

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

„Procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ va începe mâine (miercuri - n.r.), în majoritatea judeţelor din ţară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, de joi continuă în alte 14 judeţe, din 26 februarie două judeţe şi din 1 martie încep ultimele trei judeţe”, anunţă Valeriu Gheorghiţă.

El a estimat că aproximativ 60.000 de persoane din rândul personalului din învăţământ vor fi vaccinate.

„Deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate, din rândul personalului didactic, iar alte 128.000 de pertsoane sunt programate”, adaugă şeful canpaniei naţionale de vaccinare anti-Covid-19.

Dr. Gheorghiţă a explicat cum activitatea de vaccinare.

„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicaţii. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfitzer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituţiile de învăţământ centralieză lista cu personalul care doreşte vaciinare, listele sunt centralizate la inspectoratele şcolare, care le trimite la direcţiile de sănătate publică. DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înştiinţaţi de inspectoratele şcolare judeţene şi de conducerile instituţiilor de învăţământ”, mai spune Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţie locaţiile pentru centrele de vaccinare.

Football news:

Cavani has returned to training and is likely to play against Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus played Rugby against the Port. Only Ronaldo and Chiesa can make a difference in this squad
Neymar: I posted how I was recovering from my injury, and I didn't get any messages saying, Wow, what a professional. No
Ole Gunnar Solscher: The work of the judges is very difficult and without additional pressure. We have to make their decisions
Joan Laporta: I'm sure Messi won't stay at Barca if I don't win the election. He gives the club 30% of revenue
Trent had idolized Gerrard since he was a kid, and he was in a fairy tale: he got Steven's care and the captain's armband. The story of a great relationship
Hazard's recovery from the injury is delayed. He probably won't play against Atletico on March 7