Romania

Vicepremierul României anunță că Guvernul a decis redeschiderea apelului pentru dotări şi echipamente medicale

raluca turcan

Guvernul a decis redeschiderea apelului pentru dotări şi echipamente medicale, astfel încât IGSU, spitalele şi institutele medicale de urgenţă din anumite judeţe să îşi poată deconta din bani europeni investiţiile în unităţi medicale mobile, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan, joi, într-o postare pe Facebook, relateză Agerpres.

Viceprim-ministrul precizează că potrivit deciziei luate, miercuri seară, în şedinţa de guvern, "bugetul limită pentru contractare propus în cadrul acestui apel este de 82 milioane de euro".

Ea detaliază, apoi, repartizarea bugetului propus: "52 de milioane euro pentru investiţii în spitale mobile şi unităţi mobile de terapie intensivă realizate de IGSU; 30 de milioane de euro pentru unităţi modulare de terapie intensivă şi intermediare ataşate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor de urgenţă, institutelor medicale de urgenţă din Bucureşti, Timiş, Iaşi, Cluj, Mureş, Craiova, Constanţa, Bihor, Vrancea şi Bacău".

Citește și: STATISTICI Sancțiunile în justiție - pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Toate sancțiunile contestate la ÎCCJ de judecători sau procurori au fost admise

În context, Turcan menţionează că, până la 30 septembrie, data limită a apelului anterior, au fost depuse pentru decontare "297 de cereri, în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente şi aparatură medicală".

"Pentru a putea acoperi cât mai multe dintre cererile depuse, am mărit plafonul finanţării de la 350 milioane de euro la 1,2 miliarde de euro", mai spune ea.

Football news:

Maradona is the best dribbler with a phenomenal number of goals and assists. But is it true that he won Serie A alone?
Italian championship. Juventus will play Benevento, Atalanta Miranchuk against Verona, Inter away to Sassuolo
Ex-Manchester United defender Valencia moved to Mexico's Queretaro
Gerard Pique: I always dreamed of becoming President of Barca, but I don't know if it will happen
Rejoice and enjoy life in this mediocre time. Remember the great phrases Maslachenko-join
Ex-Manchester City defender Lescott has resumed his career with racing Murcia of the Spanish 4th division
Lampard on Chelsea vs Tottenham match: We are fighting for leadership, the game will be important. But there is still a long way to go