Romania

VIDEO Belarus: Manifestație de susținere pentru Tihanovskaia, opozanta lui Lukașenko la prezidențiale

Cel puțin 5.000 de oameni s-au adunat joi seară la Minsk pentru a o sprijini pe Svetlana Tihanovskaia, candidată la alegerile prezidențiale și principalul rival al președintelui Alexandr Lukașenko într-un scrutin extrem de contestat, relatează AFP.


Potrivit unei jurnaliste AFP de la fața locului, mulțimea s-a adunat într-o piață, în ciuda eforturilor autorităților de a împiedica adunarea protestatarilor.


”Pleacă!”, i-au scandat manifestanții lui Lukașenko, 65 de ani, aflat la putere din 1994 și care candidează pentru un al șaselea mandat la alegerile prezidențiale de duminică.


Alți manifestanți au mărșăluit pe străzile adiacente, înconjurați de polițiști.


Inițial, un miting al Svetlanei fusese organizat într-un parc din apropiere, însă primăria a închis parcul pentru a organiza în același timp concerte dedicate angajaților căilor ferate.Maria Moroz a fost reținută de "agenții ministerului de Interne", potrivit acestei surse, care a anunțat la puțin timp că femeia a fost eliberată.


Ministerul de Interne a susținut că aceasta a fost "invitată pentru o conversație" și a negat că a vrut să o aresteze pe șefa de campanie a opozantei Svetlana Tihanovskaia.


Citește și:

Football news:

Aubameyang on the decision to stay at Arsenal: Arteta is a key factor. He said: You can create a legacy here
You will get high from Rostov's goal as from your favorite song. Shomurodov from the fly in touch closed a crazy pass Normann 40 meters
Valery Karpin: Maccabi is a playing, pressing team. It is very dangerous to let her do everything
Barcelona will make one last attempt to sign Lautaro
Lingard's agents are in talks with clubs from England and Europe
Boateng said he dyed his hair purple because he lost an argument to a friend
Bayer loaned defender Aryas from Atletico