Romania

VIDEO Misterul monolitului aparut din senin langa cetatea dacica Petrodava: "Este geaman celui gasit in Utah"

Autoritatile din Neamt au declansat o ancheta dupa ce un monolit a aparut in conditii misterioase aproape de cetatea dacica Petrodava, la numai cateva zile dupa un caz similar petrecut in Statele Unite ale Americii.

Potrivit postului de radio local Jurnal FM, pe data de 26 noiembrie, pe adresa de mail a redactiei, cineva anunta ca un monolit a aparut pe platoul Batca Doamnei, la cativa metri de situl arheologic al cetatii dacice Petrodava.

Structura are aproximativ patru metri inaltime, este confectionata dintr-un metal lucios, are sectiunea dreptunghiulara, iar una dintre fete este indreptata spre Ceahlau.

"Acesta este monolitul geaman celui gasit in Utah. Se afla deasupra unui sit arheologic, o cetate dacica. Mergem pe o carare catre vechea cetate, care ar trebui sa fie deasupra. Incerc sa iau o imagine de ansamblu a situatiei de aici. Aceasta este o perspectiva (cameramanul surprinde locul, in fundal zarindu-se masivul Ceahlau - n.red.). Acesta este considerat un munte sfant al romanilor. Si aceasta este o perspectiva completa a monolitului. Se pare ca are o textura ciudata. Este interesant ca straluceste. Ce peisaj uluitor!", spune martorul ocular, descriind aparitia de pe culmea Batca Doamnei.

Recent, un monolit misterios a fost descoperit intr-o zona izolata din statul american Utah de catre o echipa de muncitori ai administratiei locale care numarau mamiferele din regiune dintr-un elicopter, relata The Guardian. Structura are o inaltime estimata de 3 metri si pare infipta puternic in pamant. Construita dintr-un metal inca neidentificat, aceasta contrasteaza puternic cu pietrele rosii care o inconjoara. Imaginile au fost publicate de Biroul patrulei autostrazilor din regiune."Este cel mai ciudat lucru pe care l-am intalnit in desert, in toti anii in care am zburat in regiune", declara Bret Hutchings, pilotul elicopterului, pentru o televiziune locala. Hutchings pilota un elicopter al Departamentului de siguranta publica al statului Utah in cadrul unei misiuni de numarare a muflonilor din zona de sud a statului cand un alt membru al echipei a observat obiectul.

Citeste si:
Originea monolitului din metal din desertul Utah, inca necunoscuta. Mai multi oameni l-au gasit cu ajutorul detectivilor online


Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick