Pe data de 12 octombrie 1966, petroliștii reușeau să șocheze Europa și să scrie istorie în Cupa Campionilor Europeni: au învins-o pe Liverpool cu 3-1, în fața a 18.000 de spectatori.

Frații Dridea, Mircea și Virgil, Eduard Iuhas, Camil Oprișan și Dumitru Munteanu au fost omagiați azi de conducerea Petrolului pentru victoria istorică de acum 53 de ani. Cei cinci, plus Alexandru Boc și Șoni Pall, sunt singurii supraviețuitori ai triplei istorice din Cupa Campionilor Europeni.

La evenimentul organizat de Petrolul, azi în L2, au participat președintele Marius Stan, antrenorul Flavius Stoican, dar și alți jucători din diferite perioade ale clubului precum foștii portari Gheorghe Liliac și Ion Haralmabie și foștii apărători Paul Gușă sau Ion Cojocaru.

După ce am pierdut în Anglia ne-am dat seama că putem reuși un rezultat, nu neapărat favorabil, dar unul bun. Acum putem s-o spunem: Petrolul putea să câștige cu o diferență mai mare dacă aveam un arbitraj corect. Puteam să câștigăm cu un 4-1, chiar 5-1. Dacă vă uitați pe cronicile de atunci, după 3-1 au fost aproape unul sigur, dacă nu două infracțiuni în careu. Dacă noi aveam echipa din prima întâlnire (n.r. de pe Anfield) alta era situația. De fiecare dată am jucat câte o repriză în 10 oameni. În acea perioadă se schimba doar portarul cu acordul medicului delegat

Mircea Dridea

Meciurile Petrolul – Liverpool, din CCE 1966-1967

Stadionul: Anfield Road, Liverpool.
Arbitru: Joaquim Fernandes De Campos (Portugalia).
Spectatori: 44.400.
Au marcat: St.John (65), Callaghan (80).
Liverpool: Lawrence – Lawler, Graham, Smith, Yeats, Stevenson – Callaghan, Hunt, St. John, Strong, Thompson. Manager: William Shankly.
Petrolul: Sfetcu – Pahonţu, Boc, Florea, Mocanu – Roman, Juhasz, Dragomir – Moldoveanu, Mircea Dridea, Badea. Antrenori: Constantin Cernăianu și Nicolae Marinescu.
Arbitru: Ivan Lukianov (URSS).
Spectatori: 20.000.
Au marcat: Moldoveanu (36), Boc (59), M. Dridea (65)/ Hunt (50).
Petrolul: Ionescu – Pahonţu, Boc, Florea, Mocanu – Dincuţă, Dragomir – Moldoveanu, Mircea Dridea, Badea, Virgil Dridea. Antrenori: Constantin Cernăianu și Nicolae Marinescu.
Liverpool: Lawrence – Lawler, Milne, Smith, Yeats, Stevenson – Callaghan, Hunt, St.John, Strong, Thompson. Manager: William Shankly.
Arbitru: Vital Loraux (Belgia).
Spectatori: 10.500.
Au marcat: St. John (15), Thompson (45).
Liverpool: Lawrence – Lawler, Milne, Smith, Yeats, Stevenson – Callaghan, Hunt, St.John, Strong, Thompson. Manager: William Shankly.
Petrolul: Ionescu – Pahonţu, Boc, Dragomir, Mocanu – Dumitru Munteanu, Dincuţă, Pall – Moldoveanu, Mircea Dridea, Virgil Dridea. Antrenori: Constantin Cernăianu şi Nicolae Marinescu.

Ce a făcut fiica lui Gigi Becali când a văzut că în biserică se mai afla o altă mireasă! Foto

Recomandări

Ce a făcut fiica lui Gigi Becali când a văzut că în biserică se mai afla o altă mireasă! Foto

Schitul abuzurilor. Cum ajung să fie exploatate femeile care își caută liniștea la mănăstirile românești

Recomandări

Schitul abuzurilor. Cum ajung să fie exploatate femeile care își caută liniștea la mănăstirile românești

Dridea are 82 de ani, dintre care 65 i-a petrecut pe terenul de fotbal: a fost jucător doar la Petrolul, unde a ajuns de la 15 ani, ca junior. A debutat pentru echipa mare în 1956, unde a jucat până în 1971. După ce și-a încheiat cariera de jucător, a fost antrenor şi preşedinte pentru clubul din Ploiești.

Trofee câștigate: 3 titluri de campion (1958, 1959 şi 1966) și Cupa României (1963).

Mircea Dridea a evoluat şi pentru naţionala României, unde a bifat 18 prezenţe, marcând de 8 ori.

De Mircea Dridea se leagă și renașterea Petrolului. Împreună cu fostele glorii și cu suporterii echipei, Mircea Dridea a fost inițiator și garant al noului proiect care a readus Petrolul în prim-planul fotbalului românesc, luând-o de la zero, din liga a patra.

Întâlnire monumentală la Liverpool cu Ian Callaghan, campion mondial cu Anglia în 1966: ”Nu credeam că petroliștii sunt așa de buni”