Potrivit ISU, baza furajeră a unei ferme recunoscute de lactate, de la Nucet, a fost cuprinsă de flăcări. 

Incendiul a fost stins joi dimineaţa, în jurul orei 08.00.

Pompierii militari spun că focul a cuprins 1.000 de baloţi de paie. La faţa locului, s-au deplasat trei echipaje de pompieri. 

Salvatorii iau în calcul varianta ca focul să fi fost pus de o mână criminală, fie declanşat ca urmare a unor activităţi desfăşurate în apropierea bazei furajere.

Pompierii atrag atenţia că, în ultimele zile, tot mai multe incendii de vegetaie uscată afectează pădurile şi câmpurile.

Majoritatea subunităţilor de intervenţie au acţionat în judeţ pentru stingerea incendiilor de vegetaţie în comunele Conţeşti, Tătărani, Corneşti, Petreşti, Bezdead, Ocniţa, Iedera şi Răzvad.

„Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 1.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 – 50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an”, atrag atenţia reprezentanţii ISU Dâmboviţa.