„În cursul zilei de astăzi, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Oraşului Ţicleni a fost depistat pe raza oraşului Ţicleni, un bărbat, de 45 de ani, din oraşul Târgu Cărbuneşti , pe numele căruia la data de 25 septembrie a.c., Tribunalul Gorj a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru infracţiunea de omor calificat, acesta fiind condamnat la 19 ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Bărbatul urmează a fi încarcerat de poliţişti în Penitenciarul Târgu Jiu“, a spus Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Trimis în judecată după şapte ani de la crimă

În urmă cu zece ani, Felix Dianu şi-a ucis prietenul cu sânge rece. Cei doi erau prieteni buni. Poliţia locală a fost sesizată pe data de 22 februarie 2010 de dispariţia lui Daniel Nistor. Principalul suspect a fost, de la început, Felix Dianu, prieten al victimei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au început urmărirea penală pe numele lui pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Pe 28 iulie 2010, doasarul a fost preluată de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care l-a trimis în judecată după şapte ani de la producerea crimei. 

Potrivit anchetatorilor, Daniel Nistor s-a căsătorit în anul 2004, dar a divorţat după cinci ani. Între fosta sa soţie şi cel mai bun prieten al lui, Dianu Felix, s-a înfiripat o relaţie. Crima a fost comisă pe data de 15 februarie. În această zi, Nistor a ajuns acasă, în satul gorjean Creţeşti, cu o maşină condusă de fratele lui, după care şi-a rugat fratele să-i împrumute maşina pentru a ajunge în localitatea vecină. Fratele l-a refuzat, iar Nistor l-a rugat pe un vecin să-l transporte. Pe drum, Daniel Nistor l-a văzut pe Felix Dianu. I-a dat vecinului 10 lei pentru combustibil şi i-a spus că merge mai departe cu Felix. Din momentul respectiv nu se mai ştie nimic de 

De atunci, nu se mai ştie nimic de Daniel Nistor. „Inculpatul fiind persoana în compania căreia Nistor Daniel a fost văzut ultima dată, în viaţă sau în orice alt mod – pe fondul tensiunilor existente între cei doi şi a celor dintre victimă şi fosta sa soţie, Dianu Felix i-a suprimat viaţa victimei Nistor Daniel în cadrul unei agresiuni ale cărei consecinţe detaliate din punct de vedere medico-legal rămân neclare, în lipsa cadavrului victimei. Ulterior, în vederea evitării tragerii la răspundere penală, inculpatul a ascuns cadavrul lui Nistor Daniel, acesta rămânând negăsit până în momentul de faţă“, se arată în rechizitoriu. Cel mai probabil, cadavrul a fost aruncat într-un puţ de sondă care are o adâncime foarte mare, 

O probă importantă a anchetatorilor o reprezintă faptul că criminalul a folosit ulterior telefonul victimei şi a trimis mesaje fratelui victimei şi unor prieteni că a plecat în Bulgaria.