Romania

Viorica Dăncilă, lecție publică pentru Traian Băsescu și Klaus Iohannis! Își ia mâinile de pe justiție: 'Nu trebuie să-mi spun părerile despre legile justiției'

Inquam Viorica Dăncilă

Candidatul susținut de PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre rolul pe care îl are președintele în sistemul juridic din țară. Fostul premier a ținut să puncteze că nu-și va spune părerile despre legile justiției, în cazul în care o să ajungă președinte, deoarece „este ca și cum aș influența ceea ce trebuie să se întâmple”.

Citește și: Viorica Dăncilă, despre raportul 10 August: 'E important ca justiția să acționeze cât mai repede!'

„Am uitat când Monica Macovei a modificat 150 și ceva de articole într-o noapte? Deci acest lucuru mă deranjează pentru că eu sunt un om corect și consideră că aceeași abordare trebuie să o avem pentru oricine, indiferent de culoarea politică sau cine este acea persoană. Dar am văzut că atunci când s-au modificat 159 de articole nimeni nu a spus nimic. Când a fost încercată modificarea unor articole imediat au venit cu o altă opinie. Cred că trebuie să avem o abordare corectă față de fiecare persoană, care să se plieze pe realitate.

Nu trebuie ca președinte al României să-mi spun părerile despre legile justiției. Acest lucru trebuie să o facă cei din domeniu. De aceea nici nu vreau să ies în spațiul public și să vorbesc despre ceea ce este bun sau nu este bun. Este ca și cum aș influența ceea ce trebuie să se întâmple în perioada următoare în justiție.  Partea politică, președintele României, nu are de ce să se implice în justiție, dacă vrem într-adevăr o justiție independentă. Nu sunt jurist. Trebuie să vorbesc cu ceilalți, cu ceilalți consilieri", a precizat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă.