logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Ziua Frantei: Spectacol futurist deasupra bulevardului Champs-Elysees (Foto&Video)

Campionul mondial de jet-ski Franky Zapata a oferit un spectacol futurist duminica, la defilarea traditionala de 14 iulie, la Paris, zburand la cateva zeci de metri deasupra bulevardului Champs-Elysees, cu o pusca in mana, pe placa sa cu motor cu reactie "Flyboard", un dispozitiv inventat chiar de el.

Aceasta platforma zburatoare propulsata de cinci reactoare cu jet de aer "va permite testarea diferitelor utilizari, de exemplu o platforma logistica zburatoare sau chiar o platforma de asalt" pentru militari, comentase in ajun ministrul fortelor armate Florence Parly la postul de radio France Inter.

Campion al Europei si al lumii la jet-ski, acest francez din Marseille, in varsta de 40 de ani, a zburat mai intai deasupra apei.

Motorul, o veritabila masina zburatoare autonoma, alimentata cu kerosen, are cinci mini turboreactoare care ii permit sa decoleze si sa zboare cu o viteza de pana la 190 km/h, cu o autonomie de circa 10 minute.Acum, Franky Zapata vrea sa mearga si mai departe. La 25 iulie, vrea sa reediteze performanta aviatorului francez Louis Bleriot care, in 1909, a efectuat primul zbor complet deasupra unei intinderi mari de apa intr-un aparat mai greu decat aerul, cand a traversat Canalul Manecii.

Pentru aceasta incercare, Zapata va trebui, pentru prima data, sa isi alimenteze cu carburant Flybord-ul in timpul zborului.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO