Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Акција косовске полиције у Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку; Елек: Насилни упад и у болницу

У Митровици заплењена два аутомобила и квад

Специјалци косовске полиције повукли су се из Клиничко-болничког центра Косовска Митровица и из ресторана Греј који се налази у близини предшколске установе "Даница Јарамаз".

Како јавља репортер Косово онлајна, специјалци су запленили два аутомобила марке "мерцедес" и један квад.

Како навоид Косово онлајн, специјалци косовске полиције извршили су претрес и у Звечану на, за сада, непознатој локацији, након чега су се повукли.

Према инфромацијама са терена претрес је извршен и у Зубином Потоку, а како јавља дописник Косово онлајна у Лепосавићу за сада нема акције, али се у тамошњој станици полиције налазе бројни специјалци.

Косово онлајн

Опширније Краће

Снимци код ресторана Греј

Косовска полиција: Спроводимо операције у вези са догађајима у Бањској

Косовска полиција саопштила је на Фејсбуку да спроводи налог надлежног суда за провере на пет локација у три општине на северу Косова.

"Ове операције се изводе у вези са недавним догађајима у селу Бањска. Полицијску операцију врше релевантне јединице косовске полиције, уз присуство тужиоца на лицу места. Косовска полиција овом приликом обавештава грађане да не треба да брину. Контролни налози се спроводе у координацији са Еулексом и Кфором", наводе из Косовске полиције.

Акција се изводи уз присуство тужиоца Специјалног тужилаштва. 

Елек: Насилни упад специјалних јединица, узнемирени пацијенти и запослени

Директор Клиничко-болничког центра у Северној Митровици др Златан Елек рекао је да су јутрос око 6 часова у ту установу насилно упале специјалне јединице тзв. косовске полиције.

"После тог упада, извршили су насилан упад у вешерницу, разбијање врата, онда насилан упад у котларницу. Када смо, др Драгиша Миловић и ја стигли, тражили смо командира јединице. Дошли су са 15 џипова, наоружани дугим цевима, чак и цивилна лица наоружана дугим цевима, која имају само прслук 'полиција'. Речено нам је да имају налог од суда да уђу ту. Ми смо им рекли да није потребно да насилно улазе, да ћемо да отворимо просторије које желе да виде. Разбили су врата и на крају, при изласку, тек у 7.15, када су радници долазили на посао, видно узнемирени, уплашени као и пацијенти, напустили су клиничко-болнички центар и за собом однели видео-надзор са улазне капије", рекао је Елек.

Како је навео, припадници специјалне јединице тзв. косовске полиције су рекли да имају налог од суда за претрес, који је био на албанском језику и који није могао да разуме.

Формирана је комисија КБЦ-а која треба да утврди материјалну штету која је настала у току претреса, рекао је Елек.

РТС, Косово онлајн, Танјуг

Опширније Краће

Најмање пет оклопних возила косовске полиције налази се испред ресторана и стамбеног објекта, улица за саoбраћај је блокирана, али не и за пешаке. Два специјалца су на улазу у улицу. Више возила Еулекса налази се у близини овог рејона.

Улица у којој је полиција иначе води ка дечијем вртићу и основној школи и деца у овим тренуцима су на путу ка школи.

Како сазнаје Радио контакт плус са лица места, претрес је изведен и у котларници и вешерају у митровичком КБЦ-у

"У току је полицијска операција у вези са последњим догађајима у Бањској, за сад нема ухапшених“, рекао је вршилац дужности командира косовске полиције за регион север Ветон Ељшани.

Полицијске операције се изводе и у Звечану и Зубином Потоку.