Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Акције у пет градова, заплењени наркотици и ухапшене две особе

ПАНЧЕВО – Панчевачка полиција је, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у пет одвојених акција, на територији Панчева, Београда, Смедерева, Вршца и Ковина, запленила различите врсте наркотика и ухапсила две особе осумњичене да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, док ће против тројице мушкараца бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Полиција је на парцели у околини Смедерева ухапсила А. С. (1986) на којој је, како се сумња, гајио канабис и запленила 130 стабљика ове биљке висине од 1,5 до 2,5 метра, док је претресом његовог стана у околини Београда пронађено више од два литра течног амфетамина, око 0,4 литра амфетаминиског уља, 600 грама марихуане и мања количина кофеина.

У другој акцији, у околини Вршца, полиција је у дворишту осумњиченог Б. Б. (1978) пронашла засад са 23 стабљике канабиса висине око два метра. А. С. и Б. Б. одређено је задржавање до 48 сати и они су, уз кривичне пријаве, приведени надлежним тужилаштвима.

Такође, у стану тридесетосмогодишњег мушкарца у околини Ковина, пронађено је шест стабљика канабиса, мања количина марихуане и пиштољ, па је против њега поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неовлашћено држање опојних дрога, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је у стану четрдесеттрогодишњег мушкарца у Вршцу запленила око килограм психоактивних печурака у фази сушења, 385 грама осушених печурака, као и више комада ових печурака у фази узгајања, и мања количину марихуане.

Прегледом аутомобила којим је у Панчеву управљао двадесетогодишњи мушкарац заплењено је више од килограм марихуане Против четрдесеттрогодишњака и двадесетогодишњака поднете су кривичне пријаве због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштила је Полицијска управа Панчево, преноси Танјуг.