Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Албанац ухапшен због кријумчарења више од 580 килограма кокаина

Полиција у Солуну запленила је око 585 килограма кокаина из Латинске Америке, обележеног налепницама с нацистичким кукастим крстом, а у тој акцији ухапшено је седам особа, међу којима један Албанац и његова супруга.

Педесетогодишњи албански држављанин помиње се као наводни вођа банде, у којој су били његова супруга и две нећакиње, као и још три особе, пренео је Грик репортер. Група је била под присмотром полиције, а разбијена након што је у Солуну полиција зауставила 21-годишњег мушкарца и пронашла 239 пакета кокаина, укупне тежине 280 килограма. Десетак минута касније, у другом делу града, ухапшен је 33-годишњи мушкарац након што је покушао да побегне полицији, који је у покушају да налети на полицијски аутомобил ударио у школску ограду.

Претресом његовог возила пронађено је 238 пакета кокаина, укупне тежине 277 килограма. У претресу куће наводног коловође банде полиција је пронашла још 23 пакета кокаина, тежине 26 килограма, 7.440 евра у готовини, седам мобилних телефона, четири банковне картице и другу опрему. Полицијске фотографије пленидбе дроге указују на то да су неки од пакета били означени „свастиком”. Прошлог маја, перуанске власти заплениле су пакете кокаина обележене нацистичким кукастим крстом и с написом „Хитлер”, у луци на северу Перуа, одакле би били отпремљени у Белгију, преноси Танјуг.