Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Американци притискају компаније да напусте Русију, чак и по цену вишемилионских губитака

Амерички бизнисмени остају заинтересовани за руско тржиште, упркос отвореном притиску америчких власти и пристрасних медија, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Пристрасни медији, као и неке невладине организације, ревносно су се укључили у отворен притисак на бизнис, објављујући дискредитујући материјал, почели су да гурају компаније да напусте Русију, чак и по цену вишемилионских губитака", рекао је он. .

Антонов је напоменуо да Вашингтон жели да се одрекне одговорности за то како је „непромишљено гомилање свих врста санкционих баријера довело до колапса билатералних комерцијалних веза“ и нагласио да Сједињене Државе укидају спискове „злонамерних прекршилаца“ компанија које раде. Не желе да напусте Русију.

„Са наше стране, остајемо отворени за узајамно корисну комерцијалну сарадњу“, закључио је амбасадор.

У среду је портпарол Стејт департмента Метју Милер рекао да Сједињене Државе не уводе санкције предузећима да би ограничиле пословање у Русији, укључујући снабдевање храном и лековима. Он је додао да представници пословне заједнице „морају самостално“ да одлуче да ли ће тамо наставити да послују, узимајући у обзир правне, репутационе и друге ризике.