Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Анђела Петровић поднела оставку на место в.д. директора ОШ „Владислав Рибникар”

Вршилац дужности директора Основне школе „Владислав Рибникар” Анђела Петровић поднела је оставку на ту функцију, што је и потврдила за „Политику”.

− Тачно је. Поднела са оставку. Притисци нису разлог оставке, већ понестаје снаге. Радила сам три месеца по 12 сати без помоћника − објаснила је Петровићева за наш лист.

Подсетимо, ова школа на београдском Врачару била је поприште масовног убиства 3. маја, када је ученик седмог разреда убио деветоро ученика и чувара осмолетке. Дотадашња директорка Снежана Кнежевић, која је овом школом руководила од 2005. годнине смењена је на предлог просветне инспекције након ванредног инспекцијсјког надзора који је у овој кући знања започет 22. маја. Већ 29. маја просветни врх је саопштио да је тај надзор завршен и да је предложено да буду смењени и орган управљања – школски одбор, и орган руковођења – директор. Почетком јуна формиран је привремени орган управљања од пет чланова. Почетком јула, када је завршена мала матура и упис у средње школе, Кнежевићева је разрешена дужности, а за в. д. директора „Рибникара” именована је Петровићева.