Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

"Београдске електране" спремне за нову грејну сезону, функционалне пробе следеће недеље

Грејна сезона почиње 1. октобра, али, према најавама метеоролога, топло време ће се задржати најмање још 15 дана. Директор ЈКП "Београдске електране" Вања Вукић навео је за РТС да су спремни за грејну сезону и да следеће недеље почињу функционалне пробе. Позвао је грађане да проблеме са радијаторима пријаве "Београдским електранама" како не би било отежаног грејања током грејне сезоне.

Директор ЈКП "Београдске електране" Вања Вукић рекао је за РТС да су спремни за грејну сезону и да ће следеће недеље почети функционалне пробе.

"То не значи да ће радијатори по становима бити топли. Биће топло напољу и надам се да ће такво време потрајати дужи временски период, јер је то добро за грађане и за 'Београдске електране'", рекао је Вукић.

Додао је да ће функционалне пробе трајати од 2. до 9. октобра и да би најбоље било да грађани у том периоду буду код куће.

"Постоји списак функционалних проба по топланама и котларницама које ће 'Београдске топлане' извести", навео је Вукић и напоменуо да то не значи да ће радијатори бити топли.

Објаснио је да је реч о испробавању целокупног система топлана и да би грађани требало да провере своје инсталације за грејање.

"То значи да, претпостављамо, да је у овом периоду кад је систем мировао, да су грађани можда имали неке интервенције на својим инсталацијама - кречење, померање радијатора. Да не би долазили у ситуацију да када почне грејна сезона да имамо проблема да радијатори нису пуни, да цуре, ми смо замолили грађане да до 30. септембра заврше све радове и провере да ли су им ти радијатори исправни", истакао је Вукић.

Поручио је да, уколико грађани уоче било какве проблеме, позову "Београдске електране" и истакао да се нада да ће функционисати кол центар у којем су обједињене све градске службе.

Гостовање Вање Вукића у Београдској хроници у целости погледајте у видео-снимку на почетку текста.