Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

BIA: Vulin bio u radnoj poseti Izraelu

Saopštenje Bezbednosno-informativne agencije

BIA: Vulin bio u radnoj poseti Izraelu 2
BIA: Vulin bio u radnoj poseti Izraelu 2

Foto: Milica Vučković/FoNet

28. 9. 2023. / 12.21

Bezbednosno-informativna agencija saopštila je da njen šef Aleksandar Vulin nije bio u privatnoj, već u službenoj poseti Izraelu. BIA nije objasnila zašto je Vulin boravio u Jerusalimu za vreme jedne od najvećih bezbednosnih kriza koje potresaju Srbiju

Dok Srbiju potresa kriza nakon krvoprolića u selu Banjska na severu Kosova, portal Nova S je objavio fotografiju šefa BIA Aleksandra Vulina ispred Crkve Hristovog groba u Jerusalimu.

Bezbednosno-informativna agencija saopštila je u četvrtak da je njen direktor bio u ranije zakazanoj zvaničnoj i službenoj "jednodnevnoj poseti partnerskoj službi Izraela“.

Pročitajte još Tetak iz Kanade na čelu BIA: Da se i naprednjaci smrznu

U saopštenju se navodi da BIA ne objavljuje aktivnosti svog rukovodstva "bez obzira na laži i podmetanja političara ili medija", ali zbog trenutka u kojem se pokušava naneti šteta Srbiji, BIA i direktoru BIA, "prinuđena je da reaguje".

"Povodom laži pojedinih medija da je direktor BIA Aleksandar Vulin očigledno u privatnoj poseti Jerusalimu obaveštavamo javnost da je direktor BIA bio u ranije zakazanoj zvaničnoj i službenoj jednodnevnoj poseti partnerskoj službi države Izrael. Poseta se u pratnji domaćina odvijala u Jerusalimu i Tel Avivu", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još Predsednik, direktor BIA i Pink: Pokretni skandal Srbije

Nije dato nikakvo objašnjenje zbog čega je direktor Bezbednosne agencije usred jedne od najvećih bezbednosnih kriza koje potresaju Srbiju napustio zemlju, pa makar i na "jedan dan“. Kod ovakvih kriza visoki državni i bezbednosni funkcioneri po pravili prekidaju službena putovanja i vraćaju se u zemlju, a ne odlaze na putovanja u inostranstvo.

Vulin je na listi američkih sankcija zbog "umešanosti u međunarodnu trgovinu narkoticima“ i "širenja ruskog uticaja“ sa ciljem destabilizacije Zapadnog Balkana.

Afera "Tetka iz Kanade“ koja se Vezuje za Vulina nikada nije razrešena. Upitna je i njegova uloga u plantaži marihuane Jovanjica.

M.N./FoNet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com