logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

БиХ највише оружја извезла у Саудијску Арабију

САРАЈЕВО – БиХ је за 10 месеци ове године извезла оружје вредно око 161 милиона конвертибилних марака, док је увоз оружја у истом периоду око 13 пута мањи и износио је око 12 милиона конвертибилних марака (КМ), речено је у Управи за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Највише оружја извезено је у Саудијску Арабију, и то више од 32 одсто вредности целог извоза, односно око 52.741.000 КМ, док је друга на листи земаља Египат, у који је извезено оружје вредно око 43 милиона КМ, преносе Независне.

„Мароко је трећи на листи и у ту афричку земљу је извезено оружје вредно око осам милиона КМ, док га је у Авганистан извезено у вредности 7,8 милиона КМ”, наводе у УИО.

Када се ради о увозу, БиХ је увезла највише оружја из Италије у вредности три милиона КМ, као и из Немачке, око 1,3 милиона КМ.

„Вредност оружја увезеног из Словеније у БиХ је око 1.315.000 КМ, док је оно увезено из Чешке вредно 1.127.000. Оружје увезено из Србије вредно је око 965.000 марака”, наводе у Управи, преноси Танјуг.

Themes
ICO