Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Бранбић: И најстарији суграђани да усвоје дигиталне вештине

Премијерка Ана Брнабић нагласила је да пензионерске картице, за које се до сада пријавило више од 920.000 старијих суграђана, сутра ступају на снагу што ће им омогућити да користе погодности у више од 620 објеката, установа, трговинских ланаца.

Ана Брнабић нагласила је да пензионерске картице, за које се до сада пријавило више од 920.000 старијих суграђана, сутра ступају на снагу што ће им омогућити да користе погодности у више од 620 обејката, установа, трговинских ланаца.

Бранабићева је у Обреновцу присуствовала Дигиталној експедицији која, између осталог, има циљ да најмађим и најстаријим суграђанима приближи све могућности које доноси интерент..

"Од сутра можете да посетите више од 620 објеката, усанова, трговинских ланаца где ћете моћи да остварите значајне попусте и уз све прикупите додатне бодове за нове, додатне погодности", рекла је Бранбић у Обреновцу.

Брнабић је апеловала и на остале понзионере који се још нису пријавили за пензионерске картице то учине. Нагласија је да је захваљући Дигиталном каравану, који би, како је планирано, требало да обиђе сваки град и сваку општину у Србији, циљ да млађи и најстарији усвоје нове, додатне вештине.

"На тај начин остављамо траг на читав развој земље и не само то, захваљући чињеници да млади у свему овоме подучавају најстарије суграђане премошћавамо генрерацијски јаз и правимо нове комуникације, што је у новом дигиталном добу послебан проблем и слабост коју ми у Србији успевамо да исправимо", рекла је Брнабићева.