Serbia

Crna Gora razmatra otvaranje granica za region

Senad Begić, zamenik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore rekao je da se razmatra otvaranje granica i uslovi za region.

Begić je na pitanje zašto je dozvoljen ulazak državljanima Rusije, a ne Srbije, s obzirom da je slična epidemiološka situacija u te dve zemlje, te kako komentariše izjavu ukrajinskog konzula što državljanima Ukrajine nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru odgovorio:

"Ukrajina će se zbog bolje situacije naći na ažuriranoj listi. Institut je napravio metodolgiju koja je slična sa onom Evropske komisije. Jedan od ključnih parametara je broj aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a drugi je kretanje broja obolelih odnosno dugoročni trendovi. Predlog za uključivanje Rusije na zelenu listu je došao od Operativnog štaba za turizam i Ministarstva turizma. Kada se radi o regionu, vrlo ozbiljno razmatramo dalje korake kada se radi o ažuriranju liste. Tu ne smemo da zaboravimo potencijalne brojeve ljudi koji bi došli u Crnu Goru i o tome se mora voditi računa. Razmatramo otvaranje granica i uslove pod kojima se granice mogu otvoriti na način koji će minimizirati epidemiološki rizik po građane Crne Gore", rekao je on, a prenose Vijesti.

Football news:

Manchester United will lose 139.39 million pounds if the Premier League season is held without spectators - the most in the League
Ruediger - Barcelona's priority transfer target
Arsenal have won 6 matches in a row
Inter midfielder vesino is In talks with Napoli. He was offered to Zenit
UEFA will allow you to make 5 substitutions in European competitions. Of the top 5 leagues, only the Premier League will have 3 substitutions
Havertz scored the first hat-trick of his career
Alvaro Morata: Juventus is a real family. I couldn't say no to this club