Serbia

DA LI ĆE NEKO OPET DA UBIJA SVEDOKE?! Ozbiljno upozorenje nemačkih medija pred TREĆE SUĐENJE HARADINAJU U HAGU!

"Ramuš Haradinaj je umetnik političkog preživljavanja", piše berlinski Tagesšpigel. "Bez obzira da li su u pitanju ratni zločini ili mafijaške aktivnosti - nekadašnjem komandantu OVK nikada ništa nije dokazano. Za sada", navodi list.

Većina nemačkih medija prenela je da je kosovski premijer iznenađujuće podneo ostavku nakon što je dobio poziv Specijalnog suda za zločine OVK u svojstvu osumnjičenog i trebalo bi da bude ispitan u Hagu sledeće sedmice.

DOSIJE HARADINAJ! KIDNAPOVAO, MUČIO I KLAO CIVILE! Evo zašto ZLOTVOR RAMUŠ treba da ROBIJA!

"Haradinaj već ima turbulentni istorijat odnosa sa Haškim tribunalom", piše dalje Tagesšpigel. Taj sud ga je dvaput - 2005. i 2011. godine -optužio zbog ratnih zločina. 

"U oba slučaja je oslobođen. Upadljivo je pri tome bilo što su brojni svedoci ginuli na delimično nerazjašnjene načine", dodaje list.

Švajcarski "Noje cirher cajtung" podseća da se bivša glavna tužiteljka Tribunala Karla del Ponte i u svojoj biografiji žalila na "masivno zastrašivanje svedoka koje je onemogućilo valjano izvođenje dokaza".

ZEMLJO, OTVORI SE! TAČI POSLE HARADINAJEVE OSTAVKE ZBOG HAGA: Verujem u čistotu borbe OVK i visoke moralne standarde njenih boraca!

"Otvoreno je pitanje da li će novi sud bolje izaći na kraj sa ovim problemom. Dvadeset godina nakon događaja svaka optužnica počiva skoro isključivo na iskazima svedoka. Skepsu budi to što mlada institucija ima već trećeg glavnog tužioca, ali još nijednu optužnicu", zaključuje ugledni švajcarski list.

Portal hamburškog nedeljnika "Cajt" podseća da su bivši komandanti OVK Rustem Mustafa Remi i Sami Luštaku u januaru već morali da se pojave u Hagu. 

PUNA PRIPRAVNOST U BONDSTILU POSLE OSTAVKE HARADINAJA! Amerikanci jasni: Sprovodimo Rezoluciju 1244 u saradnji sa Vojskom Srbije!

"Kosovski mediji izveštavaju da bi već tokom godine mogle da budu podignute prve optužnice. Ima spekulacija da bi Haradinaj kao i predsednik Hašim Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji mogli biti optuženi", navodi "Cajt".

Football news:

Atalanta captain Gomez is the first Serie A player in the twenty-first century to give 15 assists in a season
Manchester City arranged a championship corridor for Liverpool
Mohamed Salah: I hope to stay in Liverpool for a long time
La Liga President: Many try to justify failures on the field by talking about rest and schedule
Rivaldo on Griezmann: I Don't understand why the world champion and multi-million dollar transfer only comes out at the last minute
The Doctor Sociedad: The Youngster from serious injury. We are not currently considering the option of surgery
Klopp made Liverpool Champions. Now it's your turn: the game Showsport